Huur betalen

De huur dient u vooruit te betalen: de huur (inclusief servicekosten) van bijvoorbeeld februari moet uiterlijk vóór of op 1 februari bij ons binnen zijn. Er zijn een aantal mogelijkheden om de huur te betalen. De gemakkelijkste manier is met een doorlopende machtiging.

Doorlopende machtiging

De gemakkelijkste manier om maandelijks de huur te betalen is met een doorlopende machtiging. U geeft LEKSTEDEwonen daarmee toestemming om de juiste bedragen van uw rekening af te schrijven. Dit is handiger, omdat u geen omkijken meer heeft naar het betalen van de huur. Zo wordt het bedrag na de jaarlijkse huurverhoging (per 1 juli) automatisch aangepast en vanzelfsprekend blijft u baas over uw eigen rekening. Al 80% van onze huurders betaalt automatisch. Wilt u hiervan ook gebruik maken, dan kunt u de Machtiging doorlopende SEPA incasso invullen. 

Alternatieven
Heeft u LEKSTEDEwonen niet gemachtigd om bedragen af te schrijven met een doorlopende machtiging? Dan bent u zelf verantwordelijk voor het tijdig overmaken van de huur. Bijvoorbeeld met een iDEAL betaling via Mijn LEKSTEDEwonen, een periodieke overschrijving via uw bank, pinnen op ons kantoor of zelf de huur overmaken. Vermeld bij overmaking/storting het adres waarvoor u betaalt of uw huurdersnummer. Het rekening (IBAN) nummer van LEKSTEDEwonen is NL16.RABO.0154.1090.02
Contant betalen en betaling per creditcard is niet mogelijk op ons kantoor.

Meer informatie vindt u in de Brochure Huur betalen.