Overlast

In Vianen heeft bijna iedereen buren. Daarom is het belangrijk om rekening met elkaar te houden: je kunt elkaar immers horen, zien en soms zelfs ruiken. En dat leidt gemakkelijk tot overlast.

Wat is overlast?

Iedereen kan te maken krijgen met burenoverlast. En dan bedoelen we niet de normale leefgeluiden zoals traplopen, het toilet doorspoelen of het dichtdoen van een buitendeur. Er is sprake van overlast als omwonenden regelmatig klachten hebben over harde muziek, ruzies of geschreeuw.
Ook tuinen kunnen een bron van overlast zijn: er groeit alleen onkruid, hij wordt gebruikt als vuilstortplaats, of het achterpad is onbegaanbaar door de scheve schutting of de niet gesnoeide haag. Ook hiervoor geldt: praat eens met de tuineigenaar. En als dat niet helpt, meld het ons.

Wat te doen bij overlast?
Heeft u overlast en komt u er niet uit met de veroorzaker, meldt dit dan schriftelijk bij LEKSTEDEwonen. Ernstige (geluids)overlast kunt u direct bij de politie melden (0900-8844). Het is belangrijk dat de politie de overlast kan constateren op het tijdstip dat deze daadwerkelijk plaatsvindt. Kijk voordat u stappen onderneemt in verband met overlast eens in de brochure.
KLIK HIER voor het melden van overlast