Hennepbeleid

LEKSTEDEwonen treedt streng op tegen huurders die hun woning (laten) gebruiken als hennepplantage. Hennepteelt is verboden, leidt vaak tot gevaarlijke situaties voor bewoners en hun omgeving en gaat meestal gepaard met schade aan de woning. Daarom vragen wij de rechtbank altijd om ontbinding van de huurovereenkomst als er een hennepplantage of -drogerij wordt aangetroffen.

Gezamenlijke bestrijding
Om thuisteelt harder aan te pakken hebben Openbaar Ministerie, politie, Belastingdienst, uitkeringsinstanties, energiebedrijven, gemeenten en woningcorporaties in de regio Utrecht een hennepconvenant afgesloten. De samenwerking in de bestrijding zorgt ervoor dat alle betrokken organisaties optreden en informatie uitwisselen als er een hennepplantage wordt aangetroffen.

Wat doet LEKSTEDEwonen?
Wij starten bij een hennepplantage of samenhangende activiteiten altijd een juridische procedure. Wij verzoeken de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te (laten) ontruimen. De huurder moet dus zijn huis uit. Alle kosten verhalen wij op de huurder(s), zoals schade aan de woning, ontruimingskosten en de juridische procedure. De hoofdhuurder is immers verantwoordelijk voor alle gedragingen van een inwoner of onderhuurder. Bij ontruiming krijgt de huurder geen vervangende woonruimte aangeboden, want hij is immers zelf verantwoordelijk voor de ontruiming.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepplantage is? Neem dan contact op met de politie (0900) 8844 (bureau Vianen) of Meld Misdaad Anoniem: (0800) 7000.