Zonnepanelen

LEKSTEDEwonen kiest bewust voor duurzame energie en onderzoekt duurzame alternatieven. Zonnepanelen leveren een grote bijdragen aan duurzaamheid en zijn een mooie besparingscombinatie van enerzijds het milieu en anderzijds een lastenverlichting voor huurders. Het gaat daarbij om het toepassen van zonnepanelen bij nieuwbouw én het aanbieden / plaatsen van zonnepanelen bij bestaande eengezinswoningen. Heeft u ook belangstelling om te profiteren van de voordelen van zonnestroom?

Zonnepanelen

De zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom en deze opgewekte stroom noemen we zonnestroom. Beter voor het milieu en ook voor uw portemonnee. De zonnepanelen worden gratis op uw dak geplaatst en ook het onderhoud is gratis. U betaalt alleen voor stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals u nu aan uw huidige energieleverancier betaalt. Alleen de stroomprijs van zonnepanelen is gemiddeld zo’n 20% lager dan die van uw energieleverancier. Daardoor kunt u jaarlijks al snel € 100 tot € 150 besparen (afhankelijk van het aantal panelen en uw verbruik).

LEKSTEDEwonen en Wocozon
Om ervoor te zorgen dat de daarvoor geschikte eengezinswoningen zonnepanelen krijgen, werken wij samen met Wocozon. Deze landelijk werkende stichting zonder winstdoelstelling heeft als maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. Landelijk zijn al ruim 4.000 zonnepaneelsystemen  geplaatst door Wocozon.

Voordelen zonnepanelen
- 20% tot 25% lagere kosten per kWh
- Gratis zonnepanelen en onderhoud (geen gedoe)
- Verhuist u dan zit u nergens aan vast (zonnepanelen blijven liggen)
- Bijdrage aan een beter milieu
- Voordelig voor uw portemonnee
- Veelgestelde vragen en antwoorden

VOOR WELKE WONINGEN?
Bestaande eengezinswoningen

LEKSTEDEwonen is juli 2018 gestart met het aanbieden van zonnepanelen aan ruim 550 huurders. De bewoners van zeven complexen in de wijken Amaliastein, Monnikenhof en De Hagen kunnen gebruik maken van het aanbod van Wocozon. Op de daken van deze huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85% van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt.
In 2019 krijgen de bewoners van de overige 1.000 geschikte eengezinswoningen in Vianen, Everdingen, Hagestein en Zijderveld een aanbod. Dit doen wij per complex of wijk (gefaseerd), zodat alle bewoners kunnen profiteren van zonnenergie. LEES MEER

Nieuwbouw
Bij alle nieuwbouwprojecten worden standaard zonnepanelen aangebracht. Hiermee voldoen wij aan de vigerende regels van het Bouwbesluit (EPC-normen) en leveren wij een bijdrage aan de duurzaamheidsambitie. Bij oplevering van de nieuwbouw maken de zonnepanelen onderdeel uit van de woning. Deze zonnepanelen zijn niet geplaatst door Wocozon en hiervoor gelden andere voorwaarden.

Hoogbouw (appartementen)
Voor onze hoogbouwcomplexen onderzoeken wij medio 2019 de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen. Bijvoorbeeld om de zonnepanelen te koppelen aan de collectieve elektravoorzieningen in een appartementengebouw. Voor appartementen volgt dus later een speciale aanpak.

BELANGSTELLING?
Heeft u belangstelling voor zonnepanelen en wilt u ook profiteren van de voordelen van zonnestroom? Woont u in een van de zeven geselecteerde complexen, dan heeft u al een persoonlijk aanbod gekregen. Heeft u geen persoonlijk aanbod ontvangen en woont u in een (andere) eengezinswoning? Meldt u dan aan als belangstellende bij Wocozon, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van het vervolg. AANMELDEN

FILMPJES: Hoe werken zonnepanelen en de ervaringen van bewoners