Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Huurverhoging - huurverlaging

Het Kabinet heeft besloten dat de huren van sociale huurwoningen per 1 juli 2021 worden bevroren. Dit betekent dat deze huren NIET worden verhoogd. Goed nieuws uiteraard voor deze huurders.
Voor huurders van vrije sector woningen geldt per 1 juli 2021 WEL een huurverhoging, namelijk 1,4%.
Voor 30 april ontvangen alle huurders een brief met toelichting. Hieronder vindt u alvast meer informatie.

Huurbevriezing sociale huurwoningen

Door het besluit van het Kabinet om de huren van sociale huurwoningen niet te verhogen, wijzigt er dus niks in de kale huurprijs van deze woningen.
De servicekosten kunnen worden aangepast, waardoor de bruto huur per 1 juli 2021 wel verandert.

Eenmalige huurverlaging

Dit jaar is er ook sprake van een eenmalige huurverlaging voor huurders van sociale huurwoningen. Dit geldt als zij in verhouding een hoge huur en een laag inkomen hebben. Huurders die in aanmerking komen voor deze eenmalige huurverlaging hebben in maart 2021 bericht ontvangen. KLIK HIER

Huurverlaging via specifiek maatwerk

Net als vorig jaar is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Specifiek maatwerk. Hiervoor komen huurders in aanmerking als de rekenhuur hoger is dan € 752,33, het huishouden uit minimaal drie personen bestaat en het inkomen tussen € 32.200 en € 34.200 ligt. Op basis van uw aanvraag brengen wij de rekenhuur van uw sociale huurwoning dan onder de liberalisatiegrens (€ 752,33). KLIK HIER

Huurverhoging vrije sector woningen

Het besluit van het kabinet om de huren niet te verhogen, geld niet voor de vrije sector woningen. De (kale) huren van deze woningen mogen dit jaar wettelijk met maximaal 2,4% worden verhoogd. Op advies van het Huurdersberaad stelt LEKSTEDEwonen de huurverhoging vast en deze is met 1,4% lager dan het wettelijk toegestane percentage. LEKSTEDEwonen houdt daarmee oog voor de ontwikkelingen rondom het thema betaalbaarheid. Dit betekent dat we binnen de regels en met inachtneming van de financiële continuïteit van LEKSTEDEwonen trachten de jaarlijkse huurverhoging gematigd te houden.

Woningwaardering

KLIK HIER om de woningwaardering van uw woning te bekijken. U kunt hiervoor inloggen op het huurdersportaal 'Mijn LEKSTEDEwonen'.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden