Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Huur opzeggen

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Hieronder de stappen die doorlopen worden zodra de huur is opgezegd.

 • 1

  Huur opzeggen

 • 2

  Vooropname

  De eindcontrole vindt uiterlijk plaats op de laatste huurdag (de einddatum van de huurovereenkomst). Op deze dag levert u alle sleutels van de woning in bij de opzichter. Op basis van de afspraken van de vooropname controleert de opzichter of alle afgesproken werkzaamheden op de juiste wijze zijn uitgevoerd. Mocht tijdens de eindcontrole blijken dat niet alle gebreken zijn hersteld of de woning niet schoon is, dan worden de kosten voor de werkzaamheden bij u in rekening gebracht.

  Als de eindcontrole op een latere datum dan de einddatum plaatsvindt, dan wordt de huur verlengd voor de extra aantal dagen dat de woning nog niet aan ons is overgedragen.

 • 3

  Bezichtiging

  LEKSTEDEwonen geeft uw telefoonnummer en/of emailadres* door aan de nieuwe (kandidaat-)huurder. U kunt dan samen een afspraak maken voor het bezichtigen van de woning en het regelen van eventuele overnames.
  De kandidaat-huurder heeft een email ontvangen als bewijs dat de woning aan hem is aangeboden.

  * Wilt u liever niet dat wij uw telefoonnummer en/of emailadres doorgeven? Geef dit dan door bij uw huuropzegging of uiterlijk binnen twee werkdagen na de bevestiging door LEKSTEDEwonen. 

 • 4

  Overname

 • 5

  Eindcontrole en inleveren sleutels

  Een opzichter komt bij u langs om de woning te inspecteren. We streven ernaar dit binnen drie werkdagen na het opzeggen van de huur in te plannen. LEKSTEDEwonen belt u voor een afspraak of u maakt de afspraak bij ons op kantoor bij het inleveren van het formulier.

  Tijdens de vooropname loopt de opzichter samen met u door de woning en vertelt hoe de
  woning aan ons opgeleverd moet worden. De opzichter maakt gelijktijdig een begroting van de kosten indien u de werkzaamheden door ons wilt laten uitvoeren. In de woning wordt dit in een mail vastgelegd. Na de vooropname bent u in de gelegenheid om zelf de eventuele gebreken te herstellen. Deze reparaties worden dan ook niet door ons in rekening gebracht.

 • 6

  Overige aandachtspunten

  Energieleverancier (stroom en gas)
  Neem uiterlijk twee weken voor de laatste huurdag contact op met de energieleverancier voor het doorgeven van de verhuizing. U ontvangt dan per post een verhuisformulier, vaak kan het opzeggen ook online. Tijdens de eindcontrole neemt u samen met de opzichter de meterstanden op. Stuur het ingevulde verhuisformulier retour naar de energieleverancier, of regel alles online. 

  Huurt u een boiler of geiser via Eneco? Neem dan contact op met Eneco  om de huur op te zeggen. 

  Water
  Oasen is de leverancier van drinkwater in Vianen. U kunt de verhuizing telefonisch doorgeven via telefoonnummer (0182) 59 35 30 of www.oasen.nl

  Kabel, telefoon en internet
  Geef uw verhuizing ook minimaal twee weken van tevoren door. 

  Huurtoeslag
  Ontvangt u huurtoeslag? Geef de verhuizing zo snel mogelijk door via de Belastingdienst  of 0800-0543. 

  Gemeente
  U bent wettelijk verplicht om uw adreswijziging door te geven aan de gemeente waar u naar toe verhuist. 

  Huisvuil
  Na het inleveren van de sleutels mag er geen grofvuil op straat achterblijven. Breng het grofvuil naar de milieustraat op de stadswerf aan de Sportlaan 4 in Vianen. Of neem contact op om uw grofvuil tegen betaling te laten ophalen, telefoonnummer: (088) 599 7000.
   

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden