Aandachtsgroepen

LEKSTEDEwonen bouwt en beheert niet alleen woningen voor de reguliere markt, maar ziet het ook als haar taak woningen te realiseren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De Regenboog
In de wijk Blankenborch in Vianen heeft LEKSTEDEwonen een complex van tien appartementen gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen in "De Regenboog" met begeleiding, zelfstandig wonen. De appartementen hebben een eigen douche/toilet en kitchenette. De bewoners kunnen verder gebruik maken van twee gezamenlijke huiskamers en een gezamenlijke binnentuin.

Meesplein Leerdam
Aan het Meesplein in Leerdam heeft LEKSTEDEwonen een pand gebouwd, waar (para-) medische voorzieningen op de begane grond zijn gevestigd en kleinschalige groepswoningen voor 24 mensen met een psychogeriatrische aandoening op de 1e verdieping. De 2de verdieping bestaat uit individuele (zorg-)appartementen met gemeenschappelijke voorzieningen voor 16 bewoners met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking.

De Plataan van Helsdingen
De Plataan van Helsdingen wordt de nieuwe woonwijk van Vianen, tussen Het Slyk, Bentz Berg en de Helsdingse plas. In deze gevarieerde wijk realiseert LEKSTEDEwonen een appartementencomplex dat bestaat uit een zorg- en een woondeel.
Het zorgdeel voorziet in 4 woongroepen voor ouderen, waarbij de begeleiding in principe door Zorgspectrum plaatsvindt. Er komen 16 appartementen voor begeleid wonen van jongeren met een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme. Syndion huurt deze appartementen en realiseert samen met Ouderinitiatief Stichting Steevast een eigen huis voor deze jongeren.

Stichting Beschermd Wonen Houten
In de wijk Castellum in Houten heeft LEKSTEDEwonen in 2011 een pand opgeleverd aan Stichting Beschermd Wonen Utrecht. De SBWU biedt hierin begeleiding en huisvesting aan mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen.Deze begeleiding is herstelondersteunend en draagt bij aan de kwaliteit van leven en de tevredenheid van de cliënt. Locatie Houten van SBWU bestaat uit 28 appartementen en een groepswoning.