Aandachtsgroepen

LEKSTEDEwonen bouwt en beheert niet alleen woningen voor de reguliere markt, maar ziet het ook als haar taak woningen te realiseren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De Regenboog in Vianen
In de wijk Blankenborch in Vianen heeft LEKSTEDEwonen een complex van tien appartementen gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen in "De Regenboog" met begeleiding, zelfstandig wonen. De appartementen hebben een eigen douche/toilet en kitchenette. De bewoners kunnen verder gebruik maken van twee gezamenlijke huiskamers en een gezamenlijke binnentuin.

De Plataan in Vianen
Het appartementengebouw van LEKSTEDEwonen in de wijk Helsdingen bestaat uit een zorg- en een woondeel. Het zorgdeel bestaat it vier woongroepen voor ouderen met dementie, waarbij de begeleiding en zorgverlening door ZorgSpectrum plaatsvindt. Daarnaast zijn er 16 appartementen voor begeleid wonen van jongeren met een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme. Syndion huurt deze appartementen en realiseert samen met Ouderinitiatief Stichting Steevast een eigen huis voor deze jongeren.

Meesplein Leerdam
Aan het Meesplein in Leerdam heeft LEKSTEDEwonen een pand gebouwd, waar (para-) medische voorzieningen op de begane grond zijn gevestigd en kleinschalige groepswoningen voor 24 mensen met een psychogeriatrische aandoening op de 1e verdieping. De 2de verdieping bestaat uit individuele (zorg-)appartementen met gemeenschappelijke voorzieningen voor 16 bewoners met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking.

Zorglandgoed Bloemendaal in Vianen
Wij werken aan de realisatie van Zorglandgoed Bloemendaal. Op het Zorglandgoed komen zorgwoningen voor het wooninitiatief van Stichting De Iris (jongeren met een verstandelijke beperking) en voor De Herbergier (mensen met geheugenproblemen / dementie). Daarnaast wordt het Zorglandgoed ingericht en toegankelijker gemaakt. Stichting De Iris gaat voor "Een Thuis voor iedereen", dat wil toch iedere ouder voor zijn of haar kind? De Herbergier realiseert een "Warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen".
Meer weten over dit project?