Hof van Batenstein


Hof van Batenstein is een modern centrum voor wonen, zorg en welzijn, vlak naast het oude centrum van Vianen. Hof van Batenstein biedt 135 ruime (zorg)appartementen en 50 studio's (kleinschalig wonen) en een goede ondersteuning en dienstverlening. In het gebouw zitten verschillende (zorg)organisaties en in het Grand Café en de Kwantzaal ontmoeten mensen elkaar en worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Bent u op zoek naar een geschikte woning met zorgmogelijkheden? Een woning die past bij uw persoonlijke situatie (wensen en behoeften) én op een mooie plek in Vianen? Dan is Hof van Batenstein iets voor u! Download de brochure

Wonen in Hof van Batenstein
Hof van Batenstein is zeer geschikt wanneer het voor u belangrijk is dat zorg en ondersteuning in de nabijheid aanwezig zijn. Dit geldt zowel voor de 50 studio’s kleinschalig wonen, als voor de 135 (zorg)appartementen. Alle appartementen zijn volledig voorbereid op (intensieve) zorgverlening. Voor nu of in de (nabije) toekomst.
De (zorg)appartementen op de eerste drie etages hebben woonoppervlakten van 65 tot 80 m2. De (zorg)appartementen op de 4e etage (vrije sector) variëren van 80 tot ruim 110 m2. Afhankelijk van de ligging van het appartement heeft u uitzicht over de binnentuin, de oude binnenstad, de Sluis of over de Lek. Alle (zorg)appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en een badkamer met wastafel, douchehoek en soms een tweede toilet. In de inpandige berging zit ook een wasmachineaansluiting. De appartementen zijn levensloopbestendig (goed rolstoeltoegankelijk) en het wooncomfort wordt aanzienlijk vergroot met een videofooninstallatie en elektronisch toegangscontrolesysteem.

Hof van Batenstein iets voor u?!
Afhankelijk van uw (zorg)behoefte, uw eigen mogelijkheden en de aan u verleende zorgindicatie, kunnen wij u het volgende aanbieden:

Zorg en wonen:                  
 
Er zijn 50 studio’s voor kleinschalig wonen: dit is 24-uurszorg voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Voor mensen met lichamelijke aandoeningen (somatiek) hebben wij 60 zorgappartementen beschikbaar.
Huren met zorg:             Er zijn 17 vrije sector-(zorg)appartementen beschikbaar. Ouderen met een zorgvraag en hoger inkomen krijgen voorrang. Deze appartementen hebben een huurprijs vanaf € 710,68 per maand (vrije sector).
Zorg en wonen OF huren met zorg: Er zijn 58 zorgappartementen die wij flexibel kunnen inzetten. In de appartementen kan zowel intramurale 24-uurszorg geboden worden als extramurale zorg. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:
- U huurt een appartement van LEKSTEDEwonen (huren met zorg): U woont zelfstandig en maakt afspraken over de door u gewenste ondersteuning en/of zorg. Dat kan met ZorgSpectrum of met een andere zorgaanbieder. U heeft dan twee overeenkomsten. Deze appartementen hebben een huurprijs onder de € 710,68 per maand (sociaal).
- U sluit één overeenkomst voor wonen inclusief zorg met ZorgSpectrum: U betrekt een appartement of studio waarbij zowel de zorg/ondersteuning als het wonen via ZorgSpectrum zijn geregeld. U heeft dan één overeenkomst.

Belangstelling en meer informatie?
Heeft u belangstelling voor een (zorg)appartement in Hof van Batenstein en wilt u meer weten over de mogelijkheden? In de brochure “Wonen met zorg in Hof van Batenstein” leest u meer informatie over Hof van Batenstein, de appartementen, zorgmogelijkheden, toewijzingsregels en praktische zaken.
Aanmelden als belangstellende voor een (zorg)appartement kan bij ZorgSpectrum, afdeling Klantadvies (030-6575046 of klantadvies@zorgspectrum.nl). Daarnaast moet u meestal ingeschreven staan als woningzoekende bij WoningNet. Zodra er woonruimte vrij komt, wordt het appartement toegewezen in de volgorde zoals in de brochure staat beschreven.