Uw woning kopen

LEKSTEDEwonen heeft bijna 200 eengezinswoningen en enkele appartementen voor verkoop aangewezen. Hiermee bieden wij deze bewoners de gelegenheid om hun eigen huurwoning te kopen én creëren we een aanbod voor middeninkomens (koop en vrije sector).  Dit is mogelijk omdat LEKSTEDEwonen volop nieuw bouwt en er mede hierdoor voldoende sociale huurwoningen beschikbaar blijven. Om meer doorstroming op de woningmarkt te realiseren wordt de vrijkomende huurwoning met voorrang verkocht aan huurders, waardoor er weer een andere woning voor verhuur beschikbaar komt.

Verkopen of verhuren

LEKSTEDEwonen vindt gemêleerde wijken met een diversiteit aan woningen (huur en koop) en bewoners belangrijk. Vanaf januari 2018 zijn bijna 200 eengezinswoningen en enkele appartementen voor verkoop aangewezen (of voor verhuur in de vrije sector). Deze woningen liggen verspreid over de wijken en complexen van LEKSTEDEwonen. Met de verkoop willen wij vooral de doorstroming bevorderen. Bij mutatie (huuropzegging) besluiten wij of de voor verkoop aangewezen woning wordt verkocht of eventueel in de vrije sector wordt verhuurd. Bij verkoop wordt de woning met voorrang verkocht aan huurders, zodat de huurwoning van de koper weer beschikbaar komt voor een starter. Zo helpen wij minimaal twee woningzoekenden aan een passende woning.

Koopvoorrang huurders
Huurders van LEKSTEDEwonen tien werkdagen voorrang om een beschikbare woning te kopen. Pas daarna kunnen andere belangstellenden een bieding uitbrengen bij de makelaar. Meer informatie over het kopen van een woning bij LEKSTEDEwonen, de voor verkoop aangewezen woningen, verkoopvoorwaarden en Koopvoorrang kunt u vinden in de volgende documenten:
Brochure: Uw huurwoning kopen
Brochure: Kopen van LEKSTEDEwonen
Voor verkoop aangewezen huurwoningen

BEKIJK HET ACTUEEL AANBOD VAN KOOPWONINGEN