Procedure toewijzing nieuwbouwprojecten

Binnen Vianen is er altijd veel belangstelling voor onze nieuwbouwprojecten, zowel voor de koop- als de huurwoningen. Met ruim 5.000 ingeschreven woningzoekenden in de voormalige gemeente Vianen is dat haast vanzelfsprekend. En iedereen wil graag zo snel mogelijk weten wanneer men kan reageren én of men in aanmerking komt.

Huurwoningen
Voor huurwoningen in een nieuwbouwproject wordt pas geadverteerd als de bouw is gestart. In de praktijk worden nieuwbouw woningen een half jaar voor oplevering toegewezen.
Sociale huurwoningen in een nieuwbouwproject worden altijd geplaatst op www.woningnet.nl. Bij nieuwbouwprojecten adverteren wij meestal ook in Het Kontakt. Om te kunnen reageren op onze huurwoningen moet u ingeschreven staan als woningzoekende in de regio Utrecht. De toewijzingsvoorwaarden staan in de advertentie.
Voor huurwoningen in de vrije sector (vanaf € 720,42) is een inschrijving als woningzoekende niet noodzakelijk, maar gelden wel minimale inkomensgrezen.

Koopwoningen
Voor onze koopwoningen schakelen wij een makelaar in, die de advertenties en verkoopbegeleiding verzorgt. De verkoopvoorwaarden en verkopend makelaar staan in de advertentie.

Blijf op de hoogte
Heeft u belangstelling voor een specifiek (nieuwbouw)project, dan is het verstandig om u in te schrijven op onze nieuwsbrieven. Wij houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u de start van de verkoop of de advertentie niet mist.