Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Welkom en tips

 • 1

  Inschrijven bij de gemeente

  Geef de verhuizing binnen vijf werkdagen door aan de gemeente Vijfheerenlanden. U heeft daarvoor de getekende huurovereenkomst voor nodig en een legitimatiebewijs. Maak een afspraak bij de gemeente of geef de verhuizing online door met uw DigiD.

  Op de website van de gemeente kunt u ook informatie vinden over de afvalinzameling,

 • 2

  Aanmelden gas, elektra en water

  Op het moment dat u als huurder de sleutels krijgt van de nieuwe woning, is er water, elektra en gas. Dit geldt ook voor nieuwbouwwoningen, met uitzondering van gasloze woningen (geen gasaansluiting). Het is wel belangrijk om op de eerste huurdag de meterstanden te noteren van het gas, water en elektra. U bent zelf vrij om een energiemaatschappij te kiezen. Bij de gekozen energiemaatschappij meldt u de meterstanden van het gas en elektra. Indien het waterverbruik geen onderdeel is van uw huurovereenkomst, meldt u de waterstand zelf bij Oasen.

 • 3

  Reparaties en werkzaamheden

  Tijdens de opleverinspectie heeft de opzichter met u een technische controle van de woning gedaan. Kwamen daar nog reparaties aan het licht? Dan zorgen wij er voor dat deze zo spoedig mogelijk worden gedaan. 

  Heeft u binnen drie weken na oplevering aanvullende opleverpunten? Vermeld ze op het formulier uit de huurdersmap of log in op het huurdersportaal en vul het formulier digitaal in.

 • 4

  Aansluiten tv, internet en telefoon

  Een aansluiting voor kabeltelevisie, telefoon en internet regelt u zelf bij de aanbieder van uw keuze. Deze aansluitingen zitten in de meterkast en dient u zelf door te trekken naar de desbetreffende ruimte(n).
  Bij nieuwbouwwoningen is een vaste telefoonaansluiting (KPN) niet langer standaard opgenomen bij de oplevering. Uiteraard is dit wel mogelijk; een aansluiting kun u zelf aanvragen.

 • 5

  Welke verzekeringen moet ik afsluiten?

  Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en daarom kunt u maar beter goed verzekerd zijn. Wij hebben uw woning verzekerd tegen storm- en brandschade, maar welke verzekeringen kunt u het beste zelf afsluiten? Met een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering dekt u de meeste risico’s. Wij raden u aan om een inboedelverzekering met ‘huurdersbelang’ af te sluiten.

  Er zijn verschillende soorten schades, met verschillende oorzaken. Wie verantwoordelijk is verschilt per geval.  
   

 • 6

  Zodra u een huurovereenkomst voor een sociale huurwoning heeft afgesloten, vervalt uw inschrijving bij WoningNet.
  Wilt u in de toekomst verhuizen of verandert uw persoonlijke situatie? Schrijf u dan opnieuw in bij WoningNet. Als u zich binnen één jaar opnieuw inschrijft, dan behoudt u 75% van uw inschrijfduur.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden