Geen objecten gevonden

Afrekening servicekosten 2021

Publicatiedatum: 14-04-2022

Woont u in een appartement, dan betaalt u maandelijks een voorschot servicekosten. Het gaat dan om bijkomende kosten, zoals elektriciteitsverbruik gemeenschappelijke ruimten (verlichting en lift), schoonmaak en huismeester of een bijdrage voor glasfonds en rioolontstopping. Vaak betaalt u ook een voorschotbedrag voor de stookkosten (verwarming). Vanaf april versturen wij de afrekening servicekosten en stookkosten. Voor 1 juli 2022 ontvangt iedereen de afrekening(en) 2021.

Servicekosten

De servicekosten betaalt u voor diensten en leveringen die LEKSTEDEwonen voor u uitvoert en die vaak voor een heel woongebouw zijn afgesproken. Het gaat dan om bijkomende kosten, zoals gas-, elektriciteit- en waterverbruik, glasverzekering, bijdrage rioolontstopping, schoonmaak en de huismeester. Zodra de werkelijke kosten bekend zijn, ontvangt u een eindafrekening voor de verrekenbare kosten. De servicekosten voor het Glas- en Rioolfonds worden niet afgerekend.
In een aantal complexen wordt er ook afgerekend voor verwarming en/of warm tapwater. De door u betaalde voorschotten voor stookkosten (verwarming) worden op basis van uw verbruik afgerekend.

Afrekening(en) en voorschotbedragen

Omdat wij veel afrekeningen opstellen, doen wij dat per complex (groep woningen of straat). Hierdoor kan het voorkomen dat sommige bewoners de afrekening eerder ontvangen dan anderen. In ieder geval ontvangt iedereen voor 1 juli 2022 de eindafrekening(en).
Voor 30 april ontvangt iedereen de aanzeggingsbrief huuraanpassing 2022. In deze brief staat ook of de voorschotbedragen van de servicekosten worden aangepast. Als uw stookkosten wijzigen, dan ontvangt u bij de afrekening een brief waarin het nieuwe voorschotbedrag voor de verwarmingskosten wordt vermeld.

Deel deze pagina