Geen objecten gevonden

Beperkte huurverhoging 2022

Publicatiedatum: 14-04-2022

Per 1 juli 2022 voeren wij de jaarlijkse huurverhoging door. De huurverhoging 2022 hebben wij voor de meeste huurders van een sociale huurverhoging beperkt tot 1,9%. Dit resultaat is bereikt na goed overleg met het Huurdersberaad en zij hebben positief geadviseerd over ons voorstel. Nieuwbouwwoningen in de wijk Hoef en Haag, in Bunnik en Houten krijgen een huurverhoging van 2,3%, wat gelijk is aan de inflatie over 2021. De huurverhoging is nodig om onderhoud en renovaties aan onze woningen te doen en te investeren in duurzaamheid, leefbaarheid en nieuwbouw.

Betaalbaarheid blijft belangrijk

Voor LEKSTEDEwonen is betaalbaarheid altijd een belangrijk uitgangspunt. Als maatschappelijk betrokken organisatie willen wij dat ook graag zo houden. Daarbij hebben wij oog voor onze huurders. Wij zijn er voor de lagere inkomens en voor de huisvesting van kwetsbare doelgroepen.
Daarnaast staan wij achter het beleid van de overheid om huurders met hogere inkomens een inkomensafhankelijke huurverhoging te geven. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen, gezien alles wat er op dit moment gebeurt, geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe te passen.

Huurverhoging LEKSTEDEwonen

  • Sociale huurwoningen krijgen een huurverhoging van 1,9%, met uitzondering van:
  • Sociale huurwoningen in Hoef en Haag en de gemeenten Bunnik en Houten krijgen een huurverhoging van 2,3%.
  • Voor de vrije sector woningen (huurprijs vanaf € 752,33) geldt een huurverhoging van 2,8%.

Eind april ontvangen alle huurders de huurverhogingsbrief. In de brief staat een toelichting op ons besluit, het huurverhogingspercentage, de nieuwe huurprijs en hoe huurders bezwaar kunnen indienen. U kunt uw woningwaardering zien op Mijn LEKSTEDEwonen.

Meer informatie

Meer weten over de jaarlijkse huurverhoging of het aanvragen van tijdelijke huurkorting? Kijk dan op de pagina Huurverhoging - huurverlaging. Klik hier >>

Deel deze pagina