Geen objecten gevonden

Comfort- en verbetermaatregelen 164 woningen Mariënhof in Vianen

Publicatiedatum: 30-08-2023

Na een intensieve voorbereidingsperiode wordt in november 2023 gestart met het doorvoeren van comfort- en verbetermaatregelen aan 164 woningen in de wijk Monnikenhof in Vianen. Aannemer Wits Utrecht B.V. gaat hier mee aan de slag en zal naar verwachting in november 2024 klaar zijn.

Informatiebijeenkomsten bewoners

In april en mei dit jaar zijn in verschillende informatiebijeenkomsten de bewoners ingelicht over de maatregelen. Daarbij hebben bewoners een uitgebreide informatiebrochure ontvangen waarin alle werkzaamheden staan omschreven. Eerder was er al een modelwoning ingericht, waar bewoners met eigen ogen de resultaten konden zien.

Comfort- en verbetermaatregelen

In de afgelopen maanden zijn alle woningen in het complex bezocht en zijn de plannen met de huurders besproken. Inmiddels heeft LEKSTEDEwonen met Wits Utrecht B.V. een overeenkomst gesloten voor de uitvoering en realisatie van het werk.

De aanpak bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De woningen worden geschilderd en het eventuele houtrot wordt hersteld.
  • Het binnenklimaat in de woningen wordt verbeterd door het aanbrengen van mechanische (CO2-gestuurde) ventilatie met ventilatieroosters in het glas.
  • Al het oude dubbelglas en enkel glas wordt vervangen door goed isolerend HR++ glas.
  • De draaiende delen in de bestaande kozijnen op de verdieping worden vervangen.
  • De tochtdichting in de woningen wordt verbeterd, o.a. ter plaatse van de meterkast, de kozijnen en kruipluiken
  • Ter plaatse van de betonnen vlakken boven de kozijnen op de begane grond worden isolerende maatregelen getroffen.
  • De kruipruimten worden geïsoleerd en er wordt folie aangebracht om de vochtoverlast vanuit de kruipruimte te beperken.

Els Kemp, Woonconsulent Projecten LEKSTEDEwonen: “ Bij alle huurders zijn we hartelijk ontvangen. Ze zijn blij met de maatregelen die we gaan uitvoeren. We vinden het fijn dat een grote groep huurders heeft ingestemd en dat we bij hen aan de slag mogen. We kijken uit naar het eindresultaat.”

Start november 2023

De start van de werkzaamheden is gepland in november van dit jaar. Het project heeft een doorlooptijd van circa een jaar. Eerder zijn bij veel woningen in de wijk de keuken, doucheruimten en toiletten vernieuwd.

Deel deze pagina