Geen objecten gevonden

Coronanieuws: onze maatregelen

Publicatiedatum: 12-07-2021

LEKSTEDEwonen volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij de benodigde maatregelen. Hierbij proberen wij onze dienstverlening waar mogelijk te continueren: toch kan het zijn dat een reactie iets langer duurt dan u van ons gewend bent. U kunt uw woonzaken snel en eenvoudig online regelen door in te loggen op Mijn LEKSTEDEwonen of een reparatieverzoek te melden. Wij zijn er voor u! Op afstand, maar dichtbij: zeker nu! Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen.

Maatregelen LEKSTEDEwonen

 • Ons kantoor is geopend voor huurders en relaties. U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Bij binnenkomst stellen wij het dragen van een mondkapje erg op prijs.

 • Het huismeesterkantoor Donjon/Vijfheerenlanden is gesloten.

 • Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis, tenzij het niet anders kan. Medewerkers met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten of koorts blijven thuis.
 • Heeft u een afspraak op kantoor of bij u thuis, dan nemen wij vooraf contact met u op. De afspraak gaat door als u en uw huisgenoten geen klachten (keelpijn, hoest etc.) hebben. Is dit wel het geval, dan maken wij een nieuwe afspraak met u of beantwoorden uw vragen telefonisch of via de mail. 
 • Huisbezoeken worden zo veel mogelijk uitgesteld. Ook hiervoor nemen wij vooraf contact met u op om een nieuwe afspraak te maken.
 • Bijeenkomsten en externe overleggen worden zoveel mogelijk digitaal gedaan. Alleen fysiek als digitaal niet mogelijk is, wanneer de bijeenkomst noodzakelijk is en het volgens de geldende richtlijnen mogelijk is.
 • Wij volgen alle andere richtlijnen van de RIVM. Wij houden afstand van anderen (minimaal 1,5 meter), schudden geen handen, wassen regelmatig onze handen en treffen benodigde hygiënemaatregelen.
 • Het opleveren, bezichtigen en verhuren van woningen is aangepast om contactmomenten te minimaliseren. Dat betekent dat wij een andere werkwijze hanteren bij sleuteluitgifte, voor- en eindinspecties, tekenen huurovereenkomsten, etc.. Over de procedure bij verhuring en huuropzegging wordt u persoonlijk geïnformeerd.
 • Houd in appartementengebouwen 1,5 meter afstand van elkaar in de algemene ruimten en liften. Als er meerdere personen in de lift staan, neem dan de trap of wacht totdat de lift weer vrij is. In de gebouwen is dit ook aangegeven met posters en stickers/strepen. Voor Hof van Batenstein gelden aanvullende maatregelen vanwege de richtlijnen voor zorg- en verpleeghuizen. Hou rekening met deze maatregelen en volg de aanwijzingen ter plaatse op.

Reparatieverzoeken en werkzaamheden

Algemene werkzaamheden in en om complexen worden wel uitgevoerd. Wij proberen alle werkzaamheden door te laten lopen volgens de landelijke richtlijnen voor de bouw. Dit geldt ook voor reparatieverzoeken in uw woning. In sommige gevallen worden daarvoor extra beschermingsmaatregelen getroffen. U moet onder andere rekening houden met de volgende zaken:

 • Heeft u een afspraak bij u thuis, dan wordt er vooraf contact met u opgenomen. De afspraak gaat door als u en uw huisgenoten geen last hebben van verkoudheidsklachten, griepklachten, koorts of in thuisquarantaine zijn. Is dit wel het geval, dan maken wij een nieuwe afspraak met u of beantwoorden uw vragen telefonisch of via de mail.
 • De aannemer of installateur vraagt of er bij u thuis sprake is van verkoudheidsklachten, griepklachten, koorts of thuisquarantaine. Als het antwoord hierop Nee is, kan de reparatie worden uitgevoerd. Is het antwoord Ja, dan vertrekt de aannemer of installateur;
 • De aannemer of installateur vraagt u en uw huisgenoten om minimaal de 1,5 meter afstand te bewaren tijdens zijn aanwezigheid in de woning en vraagt u om de ruimte waarin gewerkt wordt te verlaten.
 • De aannemer of installateur vertelt u wanneer de werkzaamheden gereed zijn en hij de woning verlaat. De aannemer of installateur hanteert strikte hygiëne maatregelen voor en na zijn bezoek aan de woning.
 • Verandert uw gezondheidssituatie en u heeft een afspraak, neem dan contact met ons. Dan kunnen we in overleg met u, de aannemer of installateur de reparatie op een ander moment laten uitvoeren.

Actuele ontwikkelingen

Het laatste nieuws over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. Hier leest u de maatregelen en ook wat u zelf kunt doen om de kans op verspreiding zo klein mogelijk te maken.
LET OP: als er actuele ontwikkelingen zijn, dan wordt dit nieuwsbericht aangepast of een nieuw bericht geplaatst. De maatregelen die wij nu nemen, gelden tot de richtlijnen van het RIVM worden aangepast.

 

Deel deze pagina