Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Grote belangstelling voor Rhijnhaeghe

Publicatiedatum: 01-02-2021

 

Afgelopen weken reageerden er bijna 1.300 woningzoekenden op de 27 sociale huurappartementen in Rhijnhaeghe Bunnik. Vanaf 4 februari ontvangen de eerste kandidaten bericht of zij in aanmerking komen voor één van de appartementen (voorlopige aanbieding). De appartementen in de nieuwe, kleinschalige woonwijk zijn populair en de nieuwbouw voorziet in de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in de gemeente Bunnik. Om jongeren en lokaal woningzoekenden meer kansen te bieden, krijgen zij bij toewijzing voorrang op een aantal appartementen.

Rhijnhaeghe

De voormalige kantoorlocatie Rhijnhaeghe verandert in een kleinschalige woonwijk met 91 woningen. Dit is mogelijk door de samenwerking tussen de gemeente Bunnik, Sustay en LEKSTEDEwonen. Rhijnhaeghe wordt een mix van koopwoningen, koopappartementen en huurappartementen, waaronder de 27 sociale huurappartementen van LEKSTEDEwonen. De twee- en driekamerappartementen van LEKSTEDEwonen hebben woonoppervlakten tot en met 65 m2 en zijn voorzien van een balkon of een tuin. De appartementen zijn geschikt voor iedereen (1 t/m 3 personen) en de huurprijzen zijn vanaf € 633,- per maand (exclusief servicekosten). Hierdoor zijn de appartementen bereikbaar voor verschillende inkomensgroepen. In januari is Schutte Bouw begonnen met de bouw en de oplevering is najaar 2021.

Grote belangstelling

Afgelopen weken reageerden er 1.284 woningzoekenden op de 27 sociale huurappartementen, ofwel gemiddeld 48 kandidaten per appartement. Het aantal varieert van 86 tot 341 reacties/kandidaten per advertentie. Hieruit blijkt dat de nieuwbouw voorziet in de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio en dat locaties (nieuwbouw en herontwikkeling) zoals Rhijnhaeghe hard nodig zijn.

Vanwege de grote vraag en om verschillende woningzoekenden meer kansen te bieden, gelden er bij een aantal toewijzingen voorrangsregelingen. Zo krijgen lagere inkomens, jongeren tot en met 29 jaar en inwoners van de gemeente Bunnik (lokaal woningzoekenden) voorrang op ‘overig woningzoekenden’, maar iedereen kon reageren op de appartementen.

Wat vragen wij van u?

Krijgt u een appartement aangeboden, dan moet u voor de definitieve toewijzing aantonen dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet, zoals inkomen, huishoudgrootte en een eventuele voorrangsregeling. Als kandidaat moet u daarom van uzelf en alle meeverhuizende volwassenen de volgende gegevens verstrekken:

  • Inkomensverklaring over 2019. Deze inkomensverklaring kunt u gratis aanvragen bij de Belastingdienst, telefoonnummer (0800) 05 43. Als uw inkomen afgelopen jaar aanzienlijk is gewijzigd, dan ook de jaaropgave(n) over 2020 en/of de laatste drie inkomstenspecificaties.
  • Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), waarop staat aangegeven vanaf wanneer u op uw huidige adres woonachtig bent. Op dit uittreksel moet ook uw adreshistorie vermeld staan en het aantal personen dat er woont.
  • Verhuurdersverklaring, als u een huurwoning heeft.
  • Een overzicht waaruit blijkt dat u aan uw hypotheekbetalingen voldoet, als u een koopwoning heeft.

Laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief Rhijnhaeghe Bunnik.
Naar de projectpagina van Rhijnhaeghe KLIK HIER

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden