Geen objecten gevonden

Hoef en Haag steeds populairder

Publicatiedatum: 02-12-2021

Afgelopen weken reageerden bijna 3.000 woningzoekenden op de sociale huurwoningen in Het Dorpshart. Een enorm aantal en een ‘record’ voor Hoef en Haag, wat opnieuw benadrukt hoe groot de vraag naar betaalbare huurwoningen is. Om jongeren en lokaal woningzoekenden meer kansen te bieden, krijgen zij bij toewijzing voorrang op een aantal woningen. Vandaag hebben alle eerste kandidaten via WoningNet een mail ontvangen of zij interesse hebben in één van de woningen (voorlopige aanbieding).

Het Dorpshart

De 39 gezinswoningen in de wijk Het Dorpshart worden gebouwd in oudhollandse stijl met een hedendaags comfort en ruime achtertuinen. De vierkamerwoningen (114 m2) hebben een tuingerichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, badkamer, grote zolder en ruime achtertuinen. De woningen zijn energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en vloerverwarming. De huurprijzen zijn vanaf € 633,- per maand. In oktober is de bouw gestart en naar verwachting levert BAM Wonen de woningen in de zomer van 2022 op.

Bijna 3.000 reacties

Afgelopen weken reageerden er 2.916 woningzoekenden op de 39 sociale huurwoningen, ofwel gemiddeld 75 kandidaten per woning. Het aantal varieert van 143 tot 383 reacties / kandidaten per advertentie. Het snelst groeiende dorp van Nederland is dus populair. Met dit “record” blijkt opnieuw dat er een zeer grote vraag is naar betaalbare huurwoningen in de gemeente Vijfheerenlanden en regio. Nieuwbouw is onmisbaar om hier invulling aan te kunnen geven én daar wordt door LEKSTEDEwonen en andere partijen hard aan gewerkt binnen de gemeente.
Vanwege de grote belangstelling voor onze huurwoningen zijn de voorbereidingen van de volgende serie woningen alvast begonnen. Waarschijnlijk start BAM Wonen voor de zomer van 2022 met de bouw van 26 woningen in Het Dorpshart. 

Woning aangeboden?

Heeft u een voorlopige aanbieding voor Het Dorpshart ontvangen? Dan moet u voor de definitieve toewijzing aantonen dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet, zoals inkomen, huishoudgrootte en eventuele voorrangsregeling(en). Als kandidaat moet u daarom van uzelf en alle meeverhuizende volwassenen de volgende gegevens verstrekken:

  • Inkomensverklaring over 2020. Deze inkomensverklaring kunt u gratis aanvragen bij de Belastingdienst, telefoonnummer (0800) 05 43. Als uw inkomen afgelopen jaar aanzienlijk is gewijzigd, dan ook de laatste drie inkomstenspecificaties.
  • Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), waarop staat aangegeven vanaf wanneer u op uw huidige adres woonachtig bent. Op dit uittreksel moet ook uw adreshistorie vermeld staan en het aantal personen dat er woont. Dit uittreksel vraagt u op bij de gemeente waar u momenteel woont.
  • Verhuurdersverklaring, als u een huurwoning heeft.
  • Een overzicht waaruit blijkt dat u aan uw hypotheekbetalingen voldoet, als u een koopwoning heeft.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief Hoef en Haag.
Naar de projectpagina van Het Dorpshart? KLIK HIER

 

Deel deze pagina