Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Huis vol Energie geopend

Publicatiedatum: 24-01-2020

Op donderdag 23 januari openden Wethouder Christa Hendriksen en directeur-bestuurder Ed de Groot dit innovatieve huis. De woning aan de Mr. M.C. van Hallstraat is afgelopen maanden ingrijpend gerenoveerd. Hier kunnen inwoners iedere donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur terecht voor vragen en advies over energiezuinig wonen. Er zijn rondleidingen en regelmatig workshops. LEKSTEDEwonen stelt de modelwoning komende maanden beschikbaar aan de gemeente Vijfheerenlanden.

Huis vol Energie

De woning aan de Mr. M.C. van Hallstraat in Vianen is de afgelopen maanden flink verbouwd: het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur en HR++glas) en heeft een ventilatiesysteem voor frisse lucht. Het huis wordt verwarmd met een warmtepomp, gekookt wordt er op inductie en op het dak liggen zonnepanelen. Bewoners kunnen bij goed gebruik van de woning en de installaties op hun energierekening gaan besparen: nul-op-de-meter is mogelijk. Inwoners van de gemeente konden een naam bedenken en vele betekenisvolle inzendingen kwamen binnen. De naam Huis vol Energie van Marit van Os is door de jury gekozen als naam voor de duurzame woning.

Samenwerking

Vier jaren ’50 huurwoningen waren toe aan vernieuwing. Voor LEKSTEDEwonen een mogelijkheid om de eerste Nul-Op-de Meter woningen te realiseren. Plegt-Vos verzorgde de verbouwing en Feenstra Installaties de technische installaties. Eén van deze gerenoveerde woningen is de komende drie maanden het "Huis vol Energie" van de gemeente Vijfheerenlanden. De woning is ingericht door de kringloopwinkels uit Vianen, Lexmond, Ameide en Leerdam.

Wooncoaches en workshops

Vrijwilligers adviseren inwoners om hun huis duurzaam en comfortabel te laten zijn. Bijvoorbeeld hoe isoleer ik mijn huis? Hoe breng ik mijn vaste lasten omlaag en kan ik mijn energierekening beter lezen? Margreet en Marijke van Het Nieuwe Wonen zijn iedere donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur aanwezig voor al uw vragen.
Regelmatig worden er workshops met een duurzaam karakter gegeven. Meer informatie over de workshops is te vinden op www.vijfheerenlanden.nl/duurzaamheid.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden