Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Huur- en koopwoningen in Het Dorpshart opgeleverd

Publicatiedatum: 15-07-2020

Op maandag 13 juli leverden LEKSTEDEwonen en Hoef en Haag CV 27 huurwoningen en 64 koopwoningen op in Het Dorpshart fase 3A van Hoef en Haag. De feestelijke handeling is verricht door wethouder Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden. Hij opende samen met de (toekomstige) bewoners de speelplaats in Het Dorpshart. Hiermee is dit deel van de wijk afgerond en ontstaat er een mooie mix van huur- en koopwoningen.

Feestelijke handeling

Wethouder Zevenhuizen: “Er wordt inmiddels al vijf jaar gebouwd aan Hoef en Haag maar met de oplevering van dit deel van het Dorpshart zie je de contouren van een levendig dorpscentrum ontstaan. Met de school en de voorzieningen kan het hier straks uitgroeien tot een bruisend centrum waar onze nieuwe inwoners zich helemaal thuis in zullen voelen.”
“Mooi om met de oplevering van 91 huizen in het Dorpshart weer een grote groep nieuwe bewoners van het dorp Hoef en Haag te mogen verwelkomen. De grote speelplaats in dit deel van de wijk biedt ruimte en gelegenheid aan onder andere jonge gezinnen om hier fijn te kunnen wonen” zegt Jeroen Officier, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.
Ed de Groot, directeur LEKSTEDEwonen: “Prettig, duurzaam en betaalbaar wonen, dat kan in Hoef en Haag. Met de opgeleverde huurwoningen leveren wij een bijdrage aan de grote vraag van woningzoekenden én aan verduurzaming en lagere woonlasten. De 27 energiezuinige huurwoningen zijn all-electric, voorzien van zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp. Met nog 300 nieuwbouwwoningen in de planning zal LEKSTEDEwonen dit soort bouwconcepten, door de grote vraag hiernaar, nog vaak toepassen bij sociale- en middenhuurwoningen.”

Het Dorpshart

In Het Dorpshart van Hoef en Haag is het gezellig druk. Ideaal voor mensen die prijs stellen op sociale contacten. Hier woon je rondom de Brink: het hart van de wijk waar alle voorzieningen zijn en waar plaats is voor ontmoeten. Parkeren in Het Dorpshart doe je op binnenterreinen. Daardoor zijn de straten en hofjes gezellig, autoluw en knus. Hier krijgen kinderen alle ruimte om vriendjes te maken en veilig buiten te spelen.

Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen BPD en AM) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2030 circa 1.800 woningen gerealiseerd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier De Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en op autoafstand van hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw dorp, waar duurzaamheid, gelukkig wonen en sociale cohesie worden geïntegreerd en worden gestimuleerd. Kijk voor meer informatie op www.hoefenhaag.nl of onze projectpagina Hoef en Haag.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden