Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Oplevering 100e huurwoning in Hoef en Haag

Publicatiedatum: 19-12-2019

Afgelopen drie jaar is Hoef en Haag hard gegroeid: van weiland tot nieuwbouwwijk. LEKSTEDEwonen realiseert de sociale woningbouw in het nieuwe dorp aan de Lek en onlangs werd al de 100e huurwoningen opgeleverd. Deze mijlpaal werd bereikt met de woning van de heer en mevrouw Meijdam. Een mooi moment voor wethouder Zevenhuizen (gemeente Vijfheerenlanden) en directeur De Groot om echtpaar Meijdam met een informeel huisbezoek en een cadeau te verrassen. 

Hoef en Haag groeit

Sinds 2016 wordt er gebouwd in ‘de polder’ en is Hoef en Haag uitgegroeid tot een echt dorp. Inmiddels zijn er ruim 600 woningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. Over een periode van 15 jaar worden er in Hoef en Haag in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen. Hiermee geeft LEKSTEDEwonen invulling aan de enorme vraag naar duurzame en betaalbare huurwoningen. Hoef en Haag bestaat uit drie wijken, namelijk Het Dorpshart, Het Lint en De Erven. Iedere wijk heeft een eigen karakter en sfeer. LEKSTEDEwonen heeft al drie projecten opgeleverd met in totaal 112 woningen, waarmee de mijlpaal van 100 werd bereikt. 

Echtpaar Meijdam

De heer en mevrouw Meijdam zijn blij met hun nieuwe woning aan de Buitengrachtsteeg. “Als echte Hagesteiners wilden wij ons dorp eigenlijk niet verlaten. Vanwege onze leeftijd zijn wij al langer op zoek naar een seniorenwoning, maar in Hagestein lukte dat niet. Daarom zijn we nu toch verhuisd naar Hoef en Haag. Dat is bijna Hagestein, de dochters wonen een paar straten verderop en straks zitten de nieuwe winkels om de hoek. Komend weekend gaan we echt over, daarvoor zorgt de hele familie.”

Nieuwbouw en diversiteit nodig

Wethouder Zevenhuizen: “Binnen de gemeente Vijfheerenlanden is Hoef en Haag de grootste groeilocatie, waarbij we graag een goede mix van verschillende woningtypen zien. Het is prettig om te zien dat de heer en mevrouw Meijdam hier met veel plezier in een voor hen geschikte woning gaat wonen”.
Ed de Groot: “Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Van starters tot gezinnen maar ook 65-plussers. Zo is dit een woning die zeer geschikt is voor senioren, omdat de slaapkamer en de badkamer op de begane grond zijn gesitueerd. 
Gelet op de grote vraag naar sociale huurwoningen en de vele reacties van woningzoekenden op Hoef en Haag blijf nieuwbouw hard nodig. Daar werkt LEKSTEDEwonen hard aan. Komend jaar start de verhuur van 22 appartementen en de volgende serie van 25 huurwoningen. Mooi om te zien dat het dorp in zo’n korte tijd is gegroeid en er zoveel mensen met plezier (willen) wonen.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden