Welkom Over ons Actueel Laatste nieuws Oplevering 27 huurwoningen in Hoef en Haag

Oplevering 27 huurwoningen in Hoef en Haag

Leestijd: 3 min

BAM Wonen heeft 27 sociale huurwoningen in Hoef en Haag opgeleverd aan LEKSTEDEwonen. Afgelopen weken ontvingen de bewoners de sleutels van hun nieuwe eengezinswoning in Het Dorpshart van Hoef en Haag. De 27 huurwoningen van LEKSTEDEwonen zijn in Oudhollandse stijl gebouwd door BAM Wonen. Om lokaal woningzoekenden meer kansen te bieden, kregen zij bij toewijzing voorrang op een aantal woningen, onder hen Maureen en Rick. Met deze opleveringen groeit Hoef en Haag verder en ontstaat er een mooie mix van koop- en huurwoningen.

Het Dorpshart

Hoef en Haag is de afgelopen drie jaar gegroeid tot een dorp van ruim 600 woningen. In totaal worden er 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Hoef en Haag voorziet daarmee in de grote (regionale) vraag naar huur- en koopwoningen. De 27 opgeleverde huurwoningen staan in de wijk ‘Het Dorpshart’ en hebben woonoppervlakten van 114 m2. De vierkamerwoningen zijn comfortabel en zeer duurzaam: goed geïsoleerd, gasloos, voorzien van 8 tot 12 zonnepanelen, een lucht-waterwarmtepomp (vloerverwarming) en al het toegepaste hout is voorzien van een FSC-keurmerk. Met kale huurprijzen vanaf € 607,- zijn deze woningen bereikbaar voor huishoudens uit diverse inkomensgroepen en zorgt LEKSTEDEwonen, in combinatie met lage energiekosten, voor betaalbare woonlasten.

Blij met ons eerste huis

Het overhandigen van de sleutels van een nieuwe woning is altijd een speciaal moment. Ook voor Maureen en Rick die in hun eerste huis gaan samenwonen. Rick: “We zijn er heel erg blij mee en hadden het eigenlijk niet verwacht. We staan ruim vijf jaar ingeschreven, maar als inwoner van Hagestein kreeg ik nu voorrang. Anders hadden we nog wel een paar jaar zonder huis gezeten. Maureen komt uit Schoonrewoerd, dus nu kunnen we binnen de gemeente Vijfheerenlanden samenwonen. In een mooie en ruime woning: veel zin in!”

Betaalbaar en comfortabel wonen

Tom Jongen (Directeur Zuidwest, Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen): “We zijn er trots op dat dit het derde project is dat we samen met LEKSTEDEwonen in Hoef en Haag hebben gerealiseerd. Met de woningen uit de BAM Wooncollectie hebben we voor LEKSTEDEwonen duurzame en energiezuinige woningen kunnen realiseren die een comfortabel thuis bieden voor de toekomstige huurders.”

Ed de Groot (Directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “Bij elk dorp of buurt hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Huren in Hoef en Haag is populair en dat blijkt wel uit de 1.675 reacties van woningzoekenden op de 27 woningen. Afgelopen weken hebben wij de nieuwe bewoners mogen verwelkomen, waaronder veel gezinnen en starters. Het is duidelijk dat er een zeer grote vraag is en blijft naar betaalbare woningen. Gelukkig werken we er met de gemeente Vijfheerenlanden hard aan om meer van dit soort nieuwbouw in de komende jaren mogelijk te maken. Alleen dan kunnen we een nieuwe woningnood voorkomen.”