Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Overdracht “De Poort van West” in Leerdam

Publicatiedatum: 30-11-2020

Samenwerking tussen woningcorporaties maakt meer mogelijk. Op 30 november heeft LEKSTEDEwonen “De Poort van West” in Leerdam overgedragen aan KleurrijkWonen. Het complex aan het Burgemeester Meesplein bestaat uit 16 appartementen, 24 zorgstudio’s en een aantal ruimten voor zorg- en maatschappelijke functies. LEKSTEDEwonen heeft het complex in 2009 gebouwd op verzoek van Kleurrijk Wonen, met de afspraak dat KleurrijkWonen de woningen later zou overnemen.

Geslaagde matching tussen woningcorporaties

In 2009 heeft LEKSTEDEwonen voor twee collega-corporaties in de regio nieuwbouw gerealiseerd. LEKSTEDEwonen heeft haar beschikbare investeringsruimte ingezet om de bouwproductie van de collega-corporaties op gang te houden en zo de volkshuisvestelijke taken te garanderen. Voor KleurrijkWonen zijn in Leerdam naast de nieuwbouw “De Poort van West” 130 huur- en koopwoningen in de Raadsliedenbuurt gebouwd. Daarnaast bouwde LEKSTEDEwonen 200 huurwoningen in Houten (Viveste). Door inzet van lekstedewonen was het mogelijk in die periode de bouw van bijna 400 woningen te versnellen. De woningcorporaties maakten daar onderling goede afspraken over.

Beheer al bij KleurrijkWonen

Sinds de oplevering van “De Poort van West” verzorgt KleurrijkWonen het beheer van het complex en de verhuur van de appartementen. Bij de bouw is afgesproken dat KleurrijkWonen in de toekomst het complex zou overnemen. Enkele jaren geleden heeft LEKSTEDEwonen de huurwoningen in de Raadsliedenbuurt in Leerdam al overgedragen aan KleurrijkWonen. Nu wordt de afspraak voor “De Poort van West” ingevuld. Voor de huurders verandert er niets, behalve dat KleurrijkWonen nu de eigenaar van het complex is. De huurders zijn geïnformeerd over de eigendomsoverdracht.

Samenwerking 

Tjapko van Dalen (Directeur-bestuurder Kleurrijk Wonen) is blij dat de woningen nu weer in eigendom komen. “Daarmee kunnen wij verdere stappen zetten in de verdere ontwikkelingen in deze wijk. Dat LEKSTEDEwonen de nieuwbouw van ons heeft kunnen overnemen, geeft aan hoe belangrijk het is dat woningcorporaties samenwerken. Hierdoor konden wij op onze beurt in andere gemeenten een aantal noodzakelijke vernieuwingen versneld oppakken.”

Ed de Groot (Directeur-bestuurder lekstedewonen) vult aan: “Het is mooi dat wij dit zorgcomplex tien jaar geleden voor onze collega hebben gerealiseerd. Hiermee hebben wij een belangrijke bijdrage geleverd aan de volkshuisvesting in Leerdam. Het complexe staat nu, door de samenvoeging van Leerdam, Vianen en Zederik, in de gemeente Vijfheerenlanden.
Met de overdracht zijn de eerdere afspraken over onze samenwerking in dit verband ingevuld en blijft het complex in bezit van een woningcorporatie. LEKSTEDEwonen zet de verkoopopbrengsten in voor nieuwbouw van sociale huurwoningen in de gemeente Vijfheerenlanden. Het is fantastisch te zien hoe corporaties elkaar op deze wijze goed kunnen ondersteunen”.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden