Geen objecten gevonden

Overeenkomst getekend realisatie zorggebouw en appartementen in Hoef en Haag

Publicatiedatum: 15-09-2022

LEKSTEDEwonen en Reinbouw B.V. hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 23 levensloopbestendige appartementen en 48 zorgappartementen voor bewoners met een intensieve zorgvraag. Deze appartementen worden gebouwd aan De Brink in Hoef en Haag. De overeenkomst voor de realisatie is ondertekend door Antoinette Wilmot, commercieel directeur van Reinbouw B.V. en Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen. Eind dit jaar start de bouw en de verwachting is dat de appartementen eind volgend jaar worden opgeleverd.
 
Hoef en Haag is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaars AM en BPD. In de afgelopen jaren is het gegroeid tot een dorp van circa 1.000 woningen. De groei zal verder doorgaan tot een totaal van 1.800 woningen. Inmiddels is er een supermarkt, basisschool en kinderopvang toegevoegd aan het dorp. En nu met de bouw van deze (zorg)appartementen wordt het echt een dorp voor jong én oud.

Architectuur

Het ontwerp van deze gebouwen aan De Brink is van GBS Architecten uit Boskoop. De architectuur is geïnspireerd op het dorpse karakter dat zo kenmerkend is voor Hoef en Haag. Het gebouw bestaat uit drie tot vier woonlagen en is een mooie aanvulling op het woonprogramma in Hoef en Haag.

Levenloopbestendige appartementen

In het appartementengebouw komen 22 driekamerwoningen en één vierwoning. Ieder appartement krijgt een eigen buitenruimte. De appartementen hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 60- 70 m². Een deel van de appartementen is zeer geschikt voor verhuur aan senioren, al dan niet met een lichte zorgvraag. Het overige deel van de appartementen is bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. Eén woning op de begane grond is volledig rolstoeltoegankelijk ontworpen. Het appartementengebouw krijgt daarmee een diversiteit aan woningtypen. Het gebouw krijgt een lift, met op de begane grond inpandige individuele bergingen en een gemeenschappelijke scootmobielruimte. Deze woningen voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Zorggebouw

Daarnaast wordt er een zorgcentrum met lift gebouwd waar plaats is voor 48 (intramurale) ruime woonzorgeenheden (ca. 50 m²). Het zorgcentrum bestaat uit drie bouwlagen met op iedere bouwlaag twee woongroepen. Iedere woongroep heeft acht woonzorgplaatsen met een gemeenschappelijke
leefruimte. De bewoners hebben daarnaast nog een gemeenschappelijke buitenruimte. De zorgeenheden zijn bestemd voor bewoners met een intensieve zorgvraag.


Ed de Groot: “In elk dorp is wat ons betreft een diversiteit aan woningtypen nodig. Daardoor kan men op termijn ook op hoge leeftijd in het dorp blijven wonen. Om die reden zijn wij trots om een zorggebouw voor ouderen en appartementen voor senioren te kunnen realiseren. De bewoners hebben straks ook een prachtig zicht op alle activiteiten rondom De Brink”.


Antoinette Wilmot: “Met de komst van deze appartementen wordt ook de Brink af gemaakt. Het is nu nog het ontbrekende stuk in het aangezicht van het plein. Wij zijn er trots op deze mooie appartementen voor Lekstede te mogen bouwen én daarmee de Brink te vervolmaken.”

Bouw en verhuur

De bouw start naar verwachting in december 2022 en de verwachte oplevering is december 2023.
Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de LEKSTEDEwonen ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’.

 

 

 

 

Deel deze pagina