Welkom Over ons Actueel Laatste nieuws Start bouw 23 appartementen en woonzorgcomplex in Hoef en Haag

Start bouw 23 appartementen en woonzorgcomplex in Hoef en Haag

Leestijd: 2 min

Woensdag 18 januari is de bouw van een appartementengebouw en een woonzorgcomplex in het Dorpshart van Hoef en Haag gestart. Reinbouw B.V. voert de bouw uit in opdracht van LEKSTEDEwonen. Naar verwachting vindt de oplevering begin 2024 plaats.  

Woensdag 18 januari is de bouw van een appartementengebouw en een woonzorgcomplex in het Dorpshart van Hoef en Haag gestart. In het appartementengebouw komen 23 appartementen. In het woonzorgcomplex worden 48 zorgappartementen gerealiseerd en ZorgSpectrum gaat hier zorg verlenen aan mensen met dementie. Reinbouw B.V. voert de bouw uit in opdracht van LEKSTEDEwonen. Naar verwachting vindt de oplevering begin 2024 plaats.  

23 appartementen

In het appartementengebouw komen 22 driekamerwoningen en één vierkamerwoning. Ieder appartement krijgt een eigen buitenruimte. De appartementen hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 60- 70 m². Een deel van de appartementen is zeer geschikt voor verhuur aan senioren. Het overige deel van de appartementen is bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. Eén woning op de begane grond is volledig rolstoeltoegankelijk ontworpen. Het appartementengebouw krijgt daarmee een diversiteit aan woningtypen.

Woonzorgcomplex

In december tekenden ZorgSpectrum en LEKSTEDEwonen een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van het woonzorgcomplex in Hoef en Haag. Dit is de derde locatie in de gemeente Vijfheerenlanden die ZorgSpectrum van LEKSTEDEwonen huurt.  

In het gebouw is plek voor 48 ruime woonzorgeenheden van ca. 50 m². Het woonzorgcomplex bestaat uit drie bouwlagen met lift. Op iedere bouwlaag komen twee woongroepen met ieder acht woonzorgplaatsen met een gemeenschappelijke leefruimte. De bewoners hebben daarnaast nog een gemeenschappelijke buitenruimte.

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “We zijn blij in Hoef en Haag een diversiteit aan woningen te realiseren, waarbij dit complex voor de zorgbehoevende ouderen een aanvulling op ons totale aanbod wordt. Zo wordt in het nieuwe dorp in een brede mix voor jong en oud gebouwd. En naast het woonzorgcomplex zal tegelijk een woongebouw met appartementen voor senioren worden gerealiseerd. ZorgSpectrum is voor onze klanten een belangrijke partij als het gaat om het leveren van zorg aan ouderen”.”

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Hoef en Haag? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief Hoef en Haag.