Welkom Over ons Actueel Laatste nieuws Start bouw De Rozentuin in Hoef en Haag

Start bouw De Rozentuin in Hoef en Haag

Leestijd: 3 min

Deze week is de eerste paal geslagen van De Rozentuin. Dit nieuwe appartementengebouw in Hoef en Haag biedt straks plaats aan 24 duurzame en betaalbare sociale huurappartementen. Half januari 2022 start LEKSTEDEwonen met de verhuur en Trebbe verwacht de appartementen eind 2022 op te leveren.

Deze week is door LEKSTEDEwonen en Trebbe de eerste paal geslagen van De Rozentuin. Dit nieuwe appartementengebouw in Hoef en Haag biedt straks plaats aan 24 duurzame en betaalbare sociale huurappartementen. Half januari 2022 start LEKSTEDEwonen met de verhuur en Trebbe verwacht de appartementen eind 2022 op te leveren.

Hoef en Haag voor iedereen

Het nieuwe dorp Hoef en Haag groeit hard. Er worden in totaal circa 1.800 huur- en koopwoningen gebouwd en de nieuwbouw verloopt voorspoedig. In het nieuwe dorp aan de Lek willen veel mensen wonen.

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen: “Bijna ieder kwartaal start de bouw van een nieuwe serie woningen. Met het gebouw ‘De Rozentuin’ voegen wij nu weer appartementen toe aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp. Die zijn bestemd voor huishoudens van 1 tot en met 3 personen, zoals starters, alleenstaanden en voor jong en oud. LEKSTEDEwonen wil in Hoef en Haag graag een goede mix van verschillende woningtypen en van bewoners. Wij vertrouwen op wederom een voorspoedige bouw door Trebbe.”

Johan Bombach, directeur Trebbe: “De start bouw is één van de vele mijlpalen binnen het bouwproces. Ditmaal kunnen we er door de coronamaatregelen niet groots, feestelijk en met elkaar bij stilstaan, maar dat neemt niet weg dat dit een bijzondere mijlpaal is. Want we starten hier de bouw van een prachtig complex dat straks 24 huishoudens een fijn, betaalbaar en comfortabel nieuw thuis biedt. Ik kijk uit naar een prettige bouwtijd en dat gaat vanuit de fijne samenwerking die we met LEKSTEDEwonen zeker lukken.”

De Rozentuin

Het nieuwe appartementengebouw is ontworpen door SVP en biedt straks plaats aan 24 appartementen. In ‘De Rozentuin’ komen verschillende twee- en driekamerappartementen met woonoppervlakten van circa 65 tot en met 71 m2. Het stoere gebouw straalt kracht uit en is samen met de tuin een blikvanger in de buurt. Vanzelfsprekend worden de appartementen duurzaam, betaalbaar en onderhoudsarm.

Voor de verwarming en het warm tapwater van de appartementen wordt een lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming geplaatst. De installaties zijn duurzaam, energiezuinig en dragen bij aan een prettig wooncomfort. De bewoners die er straks wonen, kunnen trots zijn op deze mooie stek.

Eerste paal en start verhuur

Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding van lekstedewonen. Met het slaan van de eerste paal is de bouw deze week begonnen. Half januari 2022 start LEKSTEDEwonen met de verhuur van de 24 appartementen. Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals huurprijzen, plattegronden en toewijzingsvoorwaarden. Naar verwachting worden de appartementen eind 2022 opgeleverd door Trebbe.

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de Nieuwsbrief Hoef en Haag.
Naar de projectpagina van De Rozentuin.