Start bouw en verhuur Rozelaar

Publicatiedatum: 07-06-2021

De bouw van 12 sociale huurappartementen aan de Rozelaar in Odijk is gestart. Onder toeziend oog van wethouder Heijmerink en directeur De Groot is de eerste paal geslagen. De appartementen hebben huurprijzen vanaf € 575 per maand en worden voorjaar 2022 opgeleverd. De verhuur van de Rozelaar start vrijdag 18 juni en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar.

Betaalbare huurappartementen

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwomen): “De gemeente Bunnik heeft de kavel aan de Rozelaar in Odijk beschikbaar gesteld voor de bouw van betaalbare huurappartementen. Na de nodige voorbereidingen is de bouw nu echt gestart. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van veel woningzoekenden die op zoek zijn naar dergelijke appartementen.”

Wethouder Paul Heijmerink: “De woningnood is groot en we kampen met een enorm tekort aan sociale huurwoningen. Twaalf appartementen lijkt misschien niet veel, maar dit is één van de vele projecten waarmee we in de gemeente Bunnik ons steentje bijdragen. Het is fijn dat de bouw aan de Rozelaar nu is gestart. Mensen krijgen hier een betaalbaar appartement in een groene omgeving.”

“We gaan hier een eigentijds en duurzaam project met 12 huurappartementen realiseren. Dankzij een bijdrage van de rijksoverheid is het ook mogelijk geworden de huren van de meeste woningen betaalbaar te laten zijn. Het enorme aantal woningzoekenden vraagt veel woningbouwprojecten in de gemeente Bunnik. Daar wordt hard aan gewerkt en ook dit project levert daarin weer een aandeel,” aldus De Groot.

Wonen aan de Rozelaar

Het kleinschalige woongebouw bestaat uit drie verdiepingen. De twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten van 46 tot en met 62 m2 met een tuin/terras of een (inpandig) balkon. Elk appartement heeft een unieke indeling, zodat er wat te kiezen valt. De appartementen zijn zeer energiezuinig, beschikken over vloerverwarming (warmtepomp) en aangesloten op zonnepanelen. Hierdoor kunnen de bijkomende woonlasten laag blijven. Het ontwerp is van GBS architecten en Aannemersbedrijf J. van Daalen verwacht de appartementen voorjaar 2022 op te leveren. De appartementen zijn geschikt voor iedereen (1 t/m 3 personen) en de huurprijzen zijn vanaf € 575,- per maand (exclusief servicekosten).

Voorrangsregelingen

De appartementen zijn geschikt voor iedereen: van jongeren tot en met 65-plussers. Vanwege de grote vraag hanteert LEKSTEDEwonen in overleg met de gemeente bij toewijzing van de appartementen een aantal voorrangsregelingen. Zo worden er appartementen met voorrang toegewezen aan jongeren tot en met 29 jaar en aan 65-plussers. Ook krijgen inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven (‘lokaal woningzoekenden’) voorrang op een aantal appartementen. Kandidaten die aan de voorrangsregeling(en) voldoen, krijgen daarmee voorrang op de overig woningzoekenden.

Start verhuur

Op vrijdag 18 juni start de verhuur van de Rozelaar en kunnen woningzoekenden reageren via www.woningnetregioutrecht.nl. Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals de plattegronden, huurprijzen, toewijzingsvoorwaarden en voorrangsregelingen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de start verhuur kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de nieuwsbrief Rozelaar.
Meer informatie is te vinden op de projectpagina. KLIK HIER

Deel deze pagina