Welkom Over ons Actueel Laatste nieuws Start verhuur 27 appartementen Rhijnhaeghe

Start verhuur 27 appartementen Rhijnhaeghe

Leestijd: 3 min

Dinsdag 19 januari start de verhuur van 27 sociale huurappartementen. Deze appartementen hebben woonoppervlakten tot en met 65 m2, huurprijzen vanaf € 633 per maand en de oplevering is najaar 2021. Bij de toewijzing van een aantal appartementen krijgen jongeren t/m 29 jaar en lokaal woningzoekenden voorrang. Alle verhuurinformatie is nu te downloaden.

LET OP: REAGEREN IS NIET MEER MOGELIJK!
De bouw van de nieuwe, kleinschalige woonwijk Rhijnhaeghe in Bunnik start deze maand. Hiermee wordt invulling gegeven aan de grote vraag naar woningen in de gemeente Bunnik. Op dinsdag 19 januari start LEKSTEDEwonen met de verhuur van 27 sociale huurappartementen. Deze appartementen hebben woonoppervlakten tot en met 65 m2, huurprijzen vanaf € 633 per maand en de oplevering is najaar 2021. Bij de toewijzing van een aantal appartementen krijgen jongeren t/m 29 jaar en lokaal woningzoekenden voorrang. Alle verhuurinformatie is nu te downloaden.

Nieuw breed woningaanbod in Bunnik

Binnen de gemeente Bunnik wordt weer gebouwd. Dat is hard nodig vanwege de grote vraag naar (huur)woningen en de vele woningzoekenden. Op de voormalige kantoorlocatie Rhijnhaeghe wordt een kleinschalige woonwijk van 91 woningen gerealiseerd door projectontwikkelaar Sustay. De wijk wordt een mix van koopwoningen, koopappartementen en huurappartementen, waaronder de 27 sociale huurappartementen van LEKSTEDEwonen.

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “Wij zijn verheugd dat wij in Rhijnhaeghe een flink aandeel sociale huurwoningen kunnen realiseren. Vanwege de grote vraag naar huurwoningen vinden wij het belangrijk dat verschillende doelgroepen comfortabel en betaalbaar kunnen wonen. Ook in dit project is dat mogelijk door de plezierige samenwerking tussen Sustay, gemeente Bunnik en LEKSTEDEwonen wordt zo invulling gegeven aan het grote tekort aan sociale huurwoningen binnen de gemeente.”

27 sociale huurappartementen

De twee- en driekamerappartementen van lekstedewonen hebben woonoppervlakten tot en met 65 m2 en zijn voorzien van een balkon of een tuin. Het woongebouw bestaat uit vier woonlagen en er zijn vier verschillende type appartementen, elk met een unieke indeling. Dankzij het gebruik van duurzame elementen en installaties kunnen de bijkomende woonlasten ook laag blijven. Het ontwerp is van Venster Architekten BV en de appartementen worden gebouwd door Schutte Bouw. Deze maand start de bouw en de oplevering is najaar 2021. De appartementen zijn geschikt voor iedereen (1 t/m 3 personen) en de huurprijzen zijn vanaf € 633,- per maand (exclusief servicekosten). Hierdoor zijn de appartementen bereikbaar voor verschillende inkomensgroepen.

Voorrangsregelingen

In de gemeente Bunnik staan 3.200 woningzoekenden ingeschreven bij WoningNet, waaronder ruim 2.000 starters op de woningmarkt. Ed de Groot: “Tijdens de verhuur van de Stationsweg Bunnik ontvingen wij gemiddeld 54 reacties per appartement. Ook nu verwachten we dat er veel woningzoekenden reageren en daarom willen wij een aantal doelgroepen meer kansen bieden. Bij toewijzing van een aantal appartementen geeft LEKSTEDEwonen voorrang aan jongeren t/m 29 jaar en aan lokaal woningzoekenden. Lokaal woningzoekenden zijn inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven. Kandidaten die aan de voorrangsregeling(en) voldoen, krijgen voorrang op de overig woningzoekenden: iedereen mag dus reageren op de appartementen.”

Start verhuur en brochure

De verhuur van de appartementen start dinsdag 19 januari. Alle verhuurinformatie is nu beschikbaar, zoals de verhuurbrochure en plattegronden, huurprijzen en toewijzingsvoorwaarden.
Belangstellenden kunnen van 19 januari tot en met maandag 1 februari 08.00 uur reageren via www.woningnetregioutrecht.nl

KLIK HIER

voor de projectpagina Rhijnhaeghe.