Stijgende energieprijzen

Publicatiedatum: 29-10-2021

Op dit moment hebben we te maken met (sterk) stijgende energieprijzen. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat dit voor jou betekent. Heeft dit gevolgen voor het voorschot collectieve verwarming en/of algemene elektra? We informeren je hier graag over.

Collectieve stookinstallatie

Heb je een woning of appartement en wordt deze verwarmd door middel van collectieve stookinstallatie (blokverwarming)? Dan betaal je naast de huur vaak ook servicekosten en/of warmtekosten.

  • LEKSTEDEwonen heeft een energiecontract afgesloten met jaarlijks vaste tarieven. Per januari 2022 wijzigen deze tarieven aanzienlijk. Om bijbetaling voor de afrekening 2022 zoveel mogelijk te beperken verhogen wij de voorschotten voor warmtelevering met ingang van januari 2022. Begin december ontvangt je hiervoor een voorstel.
  • Ook kan er sprake zijn van elektraverbruik voor algemene ruimten en de lift. Ook de kosten voor elektriciteit stijgen. Betaal je een voorschot voor algemeen elektraverbruik, dan verhogen wij dit voorschot eveneens per 1 januari 2022. Hiermee willen wij een eventuele bijbetaling voor de afrekening 2022 beperken. Begin december ontvang je hiervoor een voorstel.

Individuele aansluiting

Heb je een woning of appartement met een eigen CV en elektra aansluiting?

Dan heb je zelf een contract afgesloten met een energieleverancier. Zij kunnen je informeren over jouw contract, de huidige ontwikkelingen en welke gevolgen het voor jou heeft. Wellicht is het verstandig om het voorschotbedrag aan te laten passen om (eventuele) bijbetaling te voorkomen. Op verschillende websites kun je energieleveranciers en energietarieven vergelijken.

Deel deze pagina