Onze dienstverlening en corona: KLIK HIER

Geen objecten gevonden

Toewijzingen Stationsweg Bunnik gestart

Publicatiedatum: 31-01-2020

In totaal reageerden bijna 500 woningzoekenden op de jongerenappartementen aan de Stationsweg in Bunnik. Vanaf 30 januari ontvangen de eerste kandidaten bericht of zij in aanmerking komen voor één van de appartementen (voorlopige aanbieding). In Bunnik is grote vraag naar woonruimte voor jongeren, dat blijkt duidelijk uit het aantal reacties en de opkomst tijdens de start verhuur. Om lokaal woningzoekenden meer kansen te bieden, krijgen jongeren tot en met 29 jaar uit de gemeente Bunnik voorrang bij toewijzing van de appartementen.

Stationsweg

Aan de Stationsweg 51 – 55 in Bunnik bouwen wij diverse twee- en driekamerappartementen. De appartementen hebben een woonoppervlakte van 50 m2 tot en met 75 m2 en zijn bestemd voor jongeren tot en met 29 jaar. De kale huurprijzen liggen tussen € 619 en € 730 per maand. Op die manier zijn de woningen bereikbaar voor jongeren uit verschillende inkomensgroepen en zorgt LEKSTEDEwonen voor betaalbare huren. Voor de zomer van 2020 worden de appartementen opgeleverd door Bouwbedrijf Vd Tol.

Grote belangstelling

Afgelopen weken reageerden er 492 woningzoekenden op de appartementen, ofwel gemiddeld 54 kandidaten per appartement. Het aantal varieert van 75 tot 231 reacties of kandidaten per advertentie. Ook bij de start verhuur (21 januari) was het druk en wilden bijna 150 belangstellenden meer weten over de appartementen.
Hieruit blijkt duidelijk dat deze nieuwbouw voorziet in de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Omdat er weinig gebouwd wordt in de gemeente Bunnik, heeft het gemeentebestuur aangegeven het belangrijk te vinden dat er ook sociale huurwoningen voor inwoners van de gemeente Bunnik beschikbaar komen. Dat was een van de redenen om een voorrangsregeling voor lokaal woningzoekenden toe te passen. Gelet op de bijna 500 reacties moeten wij helaas de nodige belangstellenden teleurstellen.

Wat vragen wij?

Krijgt je een appartement aangeboden, dan moet je voor de definitieve toewijzing aantonen dat je aan de gestelde voorwaarden voldoet, zoals inkomen, huishoudgrootte en voorrangsregeling(en). Als kandidaat moet je daarom je zelf en een eventueel meeverhuizende volwassene de volgende gegevens verstrekken:

  • Inkomensverklaring over 2018. Deze inkomensverklaring kan je gratis aanvragen bij de Belastingdienst, telefoonnummer 0800 05 43. Als je inkomen afgelopen jaar aanzienlijk gewijzigd is, tevens de jaaropgave(n) over 2019 en/of de laatste drie inkomstenspecificaties.
  • Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) waarop staat aangegeven vanaf wanneer je op je huidige adres woonachtig bent. Op dit uittreksel moet ook je adreshistorie vermeld staan en het aantal personen dat er woont.
  • Verhuurdersverklaring, als je niet bij LEKSTEDEwonen huurt.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief Stationsweg Bunnik.
Naar de projectpagina

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden