Geen objecten gevonden

Verduurzamen van ons woningbezit

Publicatiedatum: 23-06-2022

LEKSTEDEwonen zet zich de aankomende jaren in voor het verduurzamen van haar woningbezit. In de wijk Monnikenhof zijn we begin maart 2022 gestart met verduurzamingswerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn gecombineerd met het planmatig onderhoud.

LEKSTEDEwonen verduurzaamt in deze wijk alleen de woningen waarvan de huurder toestemming heeft gegeven. Bij de woningen is overal HR++ glas geplaatst, het dak is van binnenuit geïsoleerd en er zijn installaties (zoals mechanische ventilatie) vervangen. Daarnaast worden de woningen geschilderd. Door het verduurzamen van de woning stijgt niet alleen het energielabel van C-label naar A, maar verbruikt de huurder ook minder gas. De woning voelt comfortabeler aan en de luchtkwaliteit in de woning is verbeterd. Het verduurzamen van de woning is tegen een geringe huurverhoging.

Wij ontzorgen u

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door firma Wits Utrecht B.V.. In totaliteit verduurzamen zij in deze wijk 44 woningen en voeren zij het schilderwerk uit bij 78 woningen. Inmiddels zijn de helft van de woningen opgeleverd.

Reactie huurder: “Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het totale uitvoeringsteam is een super team. Iedereen is heel vriendelijk en fatsoenlijk en er werd hard gewerkt. Ook met het resultaat ben ik heel blij. Het ziet er goed uit en we merken direct dat de tocht weg is!”

LEKSTEDEwonen en Wits Utrecht B.V. biedt huurders verschillende middelen aan om hen tijdens de werkzaamheden te ontzorgen. Zo kunnen huurders overdag verblijven in de modelwoning, ontvangt men een ongeriefsvergoeding en kan men fysiek hulp krijgen. Bijvoorbeeld hulp bij het verplaatsen van spullen of aanbod voor opslag. Dit project is naar verwachting eind juli 2022 afgerond.  

 

Deel deze pagina