Naar overzicht

Hazelaarplein

Vianen Ut | De Hagen

Aantal woningen: nader te bepalen

Over dit project

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen en wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. Er is ruimte ontstaan voor nieuwe woningbouw doordat De Stadshof en de basisschool zijn verhuisd. LEKSTEDEwonen heeft plannen om op deze locatie huurwoningen te realiseren.


Hazelaarplein

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen, direct ten oosten van de historische binnenstad. Het gebied wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. In 2014 heeft Vianen haar ‘Toekomstdromen voor een Vrijstad’ gepresenteerd. Wonen aan het Hazelaarplein is zo’n toekomstdroom. In 2018 zijn de gebruikers van De Stadshof verhuisd waardoor er ruimte is ontstaan voor nieuwe woningbouw. Een prachtige locatie, op loopafstand van de binnenstad en met uitzicht over het water.
Waterschap Rivierenland uit Tiel bereidt plannen voor om de Lekdijk te versterken tegen hoogwater vanuit de Lek. De gemeente en het waterschap kijken of de dijkversterking mogelijk te combineren is met woningbouw of dat dit twee trajecten worden. LEKSTEDEwonen heeft eerste plannen gemaakt voor de bouw van huurwoningen op het Hazelaarplein

Eerste plannen

LEKSTEDEwonen wil op deze locatie graag verschillende typen woningen bouwen, zoals kleinere appartementen voor starters, maisonnettes voor gezinnen en appartementen die zowel voor kleine huishouders als ouderen geschikt zijn. We willen minimaal 115 woningen realiseren in zowel de sociale huur en vrije sector huur. Hiervoor heeft SVP Architectuur & Stedenbouw een plan gemaakt, waarbij rekening is gehouden met de stedenbouwkundige randvoorwaarden van de gemeente Vijfheerenlanden.
De uitkomsten van de inloopbijeenkomst (september 2019) nemen wij mee in de verdere planvorming. Met de gemeente wordt het vervolg afgestemd en LEKSTEDEwonen gaat de plannen verder uitwerken. Zie ook de nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

12 - 09 - 2019 : Eerste plannen Hazelaarplein

Meer informatie

Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief Hazelaarplein Vianen.


Algemeen

 • Wijk De Hagen
 • Plaats Vianen Ut

Kenmerken

 • Aantal woningen nader te bepalen

Planning

 • Status In voorbereiding
 • Locatie op kaart

  Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden