Naar overzicht

Hazelaarplein

Vianen Ut | De Hagen

Aantal woningen: nader te bepalen

Over dit project

 

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen en wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. Er is ruimte ontstaan voor nieuwe woningbouw. De gemeente, het waterschap en LEKSTEDEwonen onderzoeken de haalbaarheid van de herontwikkeling van Hazelaarplein.


Hazelaarplein
Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen, direct ten oosten van de historische binnenstad. Het gebied wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. In 2014 heeft Vianen haar ‘Toekomstdromen voor een Vrijstad’ gepresenteerd. Wonen aan het Hazelaarplein is zo’n toekomstdroom. In 2018 zijn de gebruikers van De Stadshof verhuisd waardoor er ruimte is ontstaan voor nieuwe woningbouw. Een prachtige locatie, op loopafstand van de binnenstad en met uitzicht over het water.

Woningbouw en dijkverzwaring
Waterschap Rivierenland uit Tiel bereidt plannen voor om de Lekdijk te versterken tegen hoogwater vanuit de Lek. De gemeente en het waterschap kijken of de dijkversterking mogelijk te combineren is met woningbouw. Momenteel wordt gekeken naar de haalbaarheid van de plannen door de gemeente, het waterschap en LEKSTEDEwonen. Rond de zomer van 2019 verwachten wij meer informatie te hebben over de herontwikkeling van Hazelaarplein.


Algemeen

 • Wijk De Hagen
 • Plaats Vianen Ut

Kenmerken

 • Aantal woningen nader te bepalen

Planning

 • Status In voorbereiding
 • Locatie op kaart

  Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden