Geen objecten gevonden

Naar overzicht

Hazelaarplein

Vianen Ut | De Hagen

Aantal woningen: 126 appartementen

Over dit project

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen en wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. Er is ruimte ontstaan voor nieuwe woningbouw doordat De Stadshof en de basisschool zijn verhuisd. LEKSTEDEwonen heeft plannen om op deze locatie huurwoningen te realiseren.


Hazelaarplein

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen, direct ten oosten van de historische binnenstad. Het gebied wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. In 2014 heeft Vianen haar ‘Toekomstdromen voor een Vrijstad’ gepresenteerd. Wonen aan het Hazelaarplein is zo’n toekomstdroom. In 2018 zijn de gebruikers van De Stadshof verhuisd waardoor er ruimte is ontstaan voor nieuwe woningbouw. Een prachtige locatie, op loopafstand van de binnenstad en met uitzicht over het water.
LEKSTEDEwonen wil op deze locatie graag verschillende typen woningen bouwen. Er komen in totaal 126 appartementen voor verschillende doelgroepen. Zo komen er kleinere appartementen voor starters en een appartementen voor gezinnen, die ook voor kleine huishouders en ouderen geschikt zijn. 

Planvorming en proces

September 2019 zijn deze eerste plannen gepresenteerd tijdens een inloopavond. De uitkomsten van deze avond worden door LEKSTEDEwonen en de gemeente meegenomen in de verdere planvorming, afstemming en het uitwerken tot een stedenbouwkundig plan. 

Sindsdien is er veel gebeurd en zijn er de nodige ontwikkelingen geweest. Naast de impact en beperkingen die corona op het proces heeft gehad, bleek het noodzakelijk om extra onderzoeken uit te voeren om de plannen technisch haalbaar te houden. De uitkomsten van de inloopavond en de onderzoeksresultaten zijn zoveel als mogelijk verwerkt in de plannen. 

TIjdens een bijeenkomst voor direct omwonenden (oktober 2021) hebben LEKSTEDEwonen, de gemeente en architect de plannen laten zien en vragen beantwoord. Op 22 september jl. heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Op dit moment werkt  LEKSTEDEwonen de bouwplannen verder uit tot een definitief ontwerp. 

Meer informatie

Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief Hazelaarplein Vianen.


Algemeen

  • Wijk De Hagen
  • Plaats Vianen Ut

Kenmerken

  • Aantal woningen 126 appartementen

Planning

  • Status In voorbereiding
  • Partijen

  • Architect SVP architectuur en stedenbouw
  • Locatie op kaart

    Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?