Contact Vacatures

Details

Welkom Projecten Nieuwbouwprojecten Nieuwbouw Hazelaarplein

Hazelaarplein

Leestijd: 3 min

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen en wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. Er is ruimte ontstaan voor nieuwe woningbouw doordat De Stadshof en de basisschool zijn verhuisd. LEKSTEDEwonen heeft plannen om op deze locatie huurwoningen te realiseren.

Hazelaarplein

Het gebied Hazelaarplein ligt in Vianen, direct ten oosten van de historische binnenstad. Het gebied wordt begrensd door de Lekdijk, Brugstraat en Hazelaarstraat. In 2014 heeft Vianen haar ‘Toekomstdromen voor een Vrijstad’ gepresenteerd. Wonen aan het Hazelaarplein is zo’n toekomstdroom. In 2018 zijn de gebruikers van De Stadshof verhuisd waardoor er ruimte is ontstaan voor nieuwe woningbouw. Een prachtige locatie, op loopafstand van de binnenstad en met uitzicht over het water.
LEKSTEDEwonen wil op deze locatie graag verschillende typen woningen bouwen. Er komen in totaal 126 appartementen voor verschillende doelgroepen. Zo komen er kleinere appartementen voor starters en een appartementen voor gezinnen, die ook voor kleine huishouders en ouderen geschikt zijn. 

Planvorming en proces

September 2019 zijn deze eerste plannen gepresenteerd tijdens een inloopavond. De uitkomsten van deze avond worden door LEKSTEDEwonen en de gemeente meegenomen in de verdere planvorming, afstemming en het uitwerken tot een stedenbouwkundig plan. 

Sindsdien is er veel gebeurd en zijn er de nodige ontwikkelingen geweest. Naast de impact en beperkingen die corona op het proces heeft gehad, bleek het noodzakelijk om extra onderzoeken uit te voeren om de plannen technisch haalbaar te houden. De uitkomsten van de inloopavond en de onderzoeksresultaten zijn zoveel als mogelijk verwerkt in de plannen. 

TIjdens een bijeenkomst voor direct omwonenden (oktober 2021) hebben LEKSTEDEwonen, de gemeente en architect de plannen laten zien en vragen beantwoord. 

Huidige status planvoorbereiding

Het bestemmingsplan is vorig jaar september door de gemeenteraad vastgesteld. Deze is nu onherroepelijk. De gemeente is daarom gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Een bouwrijp terrein is een terrein zonder obstakels die de start van de bouw in de weg kunnen staan. Ook worden in deze fase de leidingnetten voor water, elektriciteit, data en riolering aangelegd.

LEKSTEDEwonen is momenteel bezig met de aannemersselectie. Wij selecteren geïnteresseerde aannemers die worden gevraagd te reageren op dit project. Als er een aannemer gekozen is, worden direct omwonenden geïnformeerd over de verdere planvorming, uitvoering en planning. Als alles meezit, wordt in het vierde kwartaal van volgend jaar gestart met de bouw.

Ontwerp

Op het Hazelaarplein komen vier gebouwen, met in totaal 126 appartementen voor verschillende doelgroepen. Het definitief ontwerp is afgerond. Onderstaand vindt u in het kort het woonprogramma, dat ongewijzigd is ten opzichte van het voorgaande voorlopig ontwerp:

  • Er komen twee kleine woontorens met ieder zes woonverdiepingen in totaal 60 appartementen.
  • Er komen twee L-vormige gebouwen waarvan het gebouw aan de noordzijde drie woonlagen krijgt en het gebouw aan de zuidzijde vier woonlagen. In deze gebouwen komen in totaal 66 appartementen.

Tussen de L-vormige gebouwen in komt een stallingsgarage en rondom de gebouwen legt de gemeente parkeerplaatsen aan.

Meer informatie

Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief Hazelaarplein Vianen.

Algemeen

Wijk
De Hagen
Plaats
Vianen Ut

Kenmerken

Aantal woningen
126 appartementen

Planning

Status
In voorbereiding

Architect

Architect
SVP architectuur en stedenbouw
Website
Www.svp-svp.nl

Brochures

Nieuwsbrief_Hazelaarplein_Vianen_1.pdf Nieuwsbrief_Hazelaarplein_Vianen_2.pdf Nieuwsbrief_Hazelaarplein_Vianen_3.pdf Nieuwsbrief_Hazelaarplein_Vianen_4_.pdf Hazelaarplein_Vianen__bord_.jpg Hazelaarplein_Vianen__locatie__02.jpg Hazelaarplein_Vianen__locatie_1.jpg
Terug naar overzicht
Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?
Schrijf u in voor de nieuwsbrief