Geen objecten gevonden

Naar overzicht

Zorglandgoed Bloemendaal

Vianen Ut

Aantal woningen: zorgwoningen

Over dit project

De initiatiefnemers Stichting De Iris, De Herbergier en LEKSTEDEwonen werken samen met de gemeente aan de inrichting van Zorglandgoed Bloemendaal. Er komen zorgwoningen voor het wooninitiatief van Stichting De Iris en De Herbergier. Daarnaast wordt het zorglandgoed ingericht en toegankelijker gemaakt. LEKSTEDEwonen vindt het belangrijk dat dergelijke wooninitiatieven mogelijk worden gemaakt, want dat past bij de sociaal-maatschappelijke taak van een woningcorporatie. Voorjaar 2022 ontvangen de bewoners de sleutels van hun nieuwe woningen.


Er groeit iets moois

Zorglandgoed Bloemendaal wordt een plek waar ruimte is voor wonen met zorg én veel groen dat bereikbaar is voor alle direct omwonenden, inwoners van Vianen en toevallige voorbijgangers. Deze locatie wordt begrensd door de Lange Waaijsteeg, de Helsdingse Achterweg en Merwedekanaal.
Op het Zorglandgoed komen zorgwoningen voor het wooninitiatief van Stichting De Iris (jongeren met een verstandelijke beperking) en voor De Herbergier (mensen met geheugenproblemen / dementie). Daarnaast wordt het Zorglandgoed ingericht en toegankelijker gemaakt. Door de aanleg van een afwisselende wandelroute aan de randen van diverse percelen ontstaat er ook een recreatieve en educatieve functie in het gebied. Zo loopt de geplande wandelroute langs en door het wilgenbosje, langs een akker en door een nog aan te planten boomgaard en moestuin.

Stichting De Iris: Een Thuis voor iedereen

Dat wil toch iedere ouder voor zijn of haar kind? Een mooi thuis met zorg die onze jongeren nodig hebben. Een eigen plek, maar ook de vriendschappen en gezelligheid met elkaar. Eten en chillen met elkaar of op je eigen kamer bijkomen van de werkdag. De bewoners hebben dagbesteding en als ze thuis zijn is er professionele begeleiding van medewerkers van Amerpoort. "De ouders zijn altijd welkom bij ons, ze helpen allemaal op de één of andere manier om het wooninitiatief tot een succes te maken", aldus Stichting De Iris. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdeiris.nl

De Herbergier: Warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen

In een Herbergier wonen mensen met dementie. Ze doen hele gewone dagelijkse dingen zoals een ommetje maken, genieten van mooie muziek of heerlijk even luieren op de bank. Zelfstandig wonen lukt niet meer, maar in een Herbergier letten we vooral op wat de gasten allemaal nog wél kunnen. We bieden hen een veilige en beschermde omgeving waarin we hen ondersteunen en helpen waar nodig. We doen zoveel mogelijk gewoon. En dat is, vreemd genoeg, heel bijzonder. Kijk voor meer informatie op www.herbergier.nl


Algemeen

 • Plaats Vianen Ut

Kenmerken

 • Aantal woningen zorgwoningen

Planning

 • Start bouw maart 2021
 • Datum van oplevering voorjaar 2022
 • Start van verhuur N.v.t.
 • Status Opgeleverd
 • Partijen

 • Aannemer RoosdomTijhuis
 • Locatie op kaart

  Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?