Zorglandgoed Bloemendaal

Er groeit iets moois in polder Bloemendaal van Vianen. Zorglandgoed Bloemendaal wordt een plek waar ruimte is voor levensbestendig wonen voor jongeren met een verstandelijke beperking én veel groen dat bereikbaar is voor alle direct omwonenden, inwoners van Vianen en toevallige voorbijgangers. LEKSTEDEwonen en Stichting De Iris werken aan de realisatie van dit zorglandgoed.


Nader onderzoek
Er groeit iets moois in polder Bloemendaal van Vianen. De gemeenteraad heeft april 2015 gevraagd om nader onderzoek te doen naar de bouwlocatie op Zorglandgoed Bloemendaal. Dit onderzoek is afgerond en de beoogde bouwlocatie ligt ter hoogte van de Lange Waaijsteeg en een groot deel van het gebied eromheen wordt voor iedereen openbaar toegankelijk gemaakt. Straks is het bijvoorbeeld mogelijk om door de polder en de grienden te wandelen en nog veel meer. LEKSTEDEwonen vindt het belangrijk dat er wooninitiatieven, zoals van Stichting De Iris, mogelijk worden gemaakt, want dat past bij de sociaal-maatschappelijke taak van een woningcorporatie.

Zorglandgoed Bloemendaal: thuis in het groen
Het gebied in polder Bloemendaal is gesitueerd tussen de Lange Waaijsteeg, de Helsdingse Achterweg en het Merwedekanaal en aan de oostzijde wordt het begrensd door de grienden en de volkstuinen. Hier komt Zorglandgoed Bloemendaal. Een landgoed met op de bouwlocatie een woonboerderij midden in het groen. De boerderij is het thuis voor onder andere een aantal jongeren met een verstandelijke beperking. Naast de jongeren van Stichting De Iris is er nog ruimte voor de huisvesting van bijvoorbeeld dementerende ouderen. De ‘tuin’ om de boerderij willen de bewoners graag delen met de direct omwonenden en bewoners van Vianen, er is volop ruimte om te wandelen, picknicken of fruit te plukken. Zorglandgoed Bloemendaal wordt een plek waar ruimte is voor wonen met zorg en veel groen dat bereikbaar is voor alle direct omwonenden, inwoners van Vianen en toevallige voorbijgangers.

Wat vindt u ervan? 
Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen horen graag wat u van de plannen vindt en op 3 maart konden belangstellenden hun mening geven. Hoe moet het landgoed toegankelijk zijn vanuit Monnikenhof? Komt er een traditionele woonboerderij of juist niet? Wilt u fruit plukken of telen, wandelen of heeft u zelf ideeën? Met stickertjes kon iedereen zijn voorkeuren en suggeties aangeven voor de woonboerderij en het landgoed. Benieuwd naar de meningen?
De beoogde bouwlocatie, het gebruik van het landgoed en de input van deze avond, willen wij indienen als plan bij de gemeente Vianen. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Zorglandgoed Bloemendaal. >>