Velen benieuwd naar Zorglandgoed Bloemendaal

04 maart 2016

Er groeit iets moois in polder Bloemendaal van Vianen. De gemeenteraad heeft april 2015 gevraagd om nader onderzoek te doen naar de bouwlocatie op Zorglandgoed Bloemendaal. Dit onderzoek is afgerond en de beoogde bouwlocatie ligt ter hoogte van de Lange Waaijsteeg en een groot deel van het gebied eromheen wordt voor iedereen openbaar toegankelijk gemaakt. Straks is het bijvoorbeeld mogelijk om door de polder en de grienden te wandelen en nog veel meer. Ruim 125 belangstellenden kwamen donderdag 3 maart de plannen van Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen bekijken en hierover hun mening geven.

Zorglandgoed Bloemendaal: thuis in het groen

Het gebied in polder Bloemendaal is gesitueerd tussen de Lange Waaijsteeg, de Helsdingse Achterweg en het Merwedekanaal en aan de oostzijde wordt het begrensd door de grienden en de volkstuinen. Hier komt Zorglandgoed Bloemendaal. Een landgoed met op de bouwlocatie een woonboerderij midden in het groen. De boerderij is het thuis voor onder andere een aantal jongeren met een verstandelijke beperking. Naast de jongeren van Stichting De Iris is er nog ruimte voor de huisvesting van bijvoorbeeld dementerende ouderen. De ‘tuin’ om de boerderij willen de bewoners graag delen met de direct omwonenden en bewoners van Vianen, er is volop ruimte om te wandelen, picknicken of fruit te plukken.

Velen benieuwd
Ruim 125 belangstellenden kwamen donderdag 3 maart de plannen bekijken en hierover hun mening geven. Hoe moet het landgoed toegankelijk zijn vanuit Monnikenhof? Komt er een traditionele woonboerderij of juist niet? Wilt u fruit plukken of telen, wandelen of heeft u zelf ideeën? Met stickertjes kon iedereen zijn voorkeuren en suggeties aangeven voor de woonboerderij en het landgoed. 
  
Van de 125 personen kwamer er 30 specifiek voor Stichting De Iris (o.a. ouders van een kind met een verstandelijke beperking), 20 personen vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid en ruim 75 waren belangstellend of omwonenden.
De beoogde bouwlocatie, het gebruik van het landgoed en de input van deze avond, willen wij indienen als plan bij de gemeente Vianen. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Zorglandgoed Bloemendaal. >>

Wat komt of kan er zoal op Zorglandgoed Bloemendaal?