Woningruil makkelijker met HuisjeHuisje

26 september 2017

Goed nieuws voor iedereen met een huurhuis én verhuisplannen. Het zoeken en vinden van een leuk huurhuis in de eigen woonplaats of andere regio is veel makkelijker met de HuisjeHuisje-app. HuisjeHuisje brengt huurders die willen verhuizen bij elkaar en maakt woningruil makkelijker. Via woningruil kunnen huurders een woning vinden die past bij hun situatie. Het gebruik van de HuisjeHuisje-app is gratis, veilig en betrouwbaar.

HuisjeHuisje-app

HuisjeHuisje is een initiatief van 26 corporaties uit de regio's Amsterdam en Utrecht. "De woningmarkt zit muurvast. Daar willen we wat aan doen", zegt Pieter Schipper van Ymere. "Natuurlijk bouwen we nieuwe huizen. Maar we doen meer. HuisjeHuisje is een creatieve en snelle oplossing om het aanbod van huurhuizen te vergroten die anders niet beschikbaar waren. Er is meer te kiezen. Daardoor kun je sneller verhuizen. Nu wacht iedereen op iedereen."
HuisjeHuisje lijkt op online daten. Huurders die een ander huis zoeken zetten foto's in de app van hun eigen huurhuis, samen met informatie over hun straat en buurt. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgen gebruikers alleen huizen van andere huurders te zien die ze na een ruil ook écht kunnen betalen. Dat voorkomt teleurstellingen.

Makkelijker vinden
Het ruilen van een woning is een creatieve oplossing die direct werkt. Maar vindt maar eens iemand die ook op zoek is naar een ander huis. Een oproepje op het prikbord bij Albert Heijn of op Marktplaats is niet erg efficiënt. Dat kan anders, beter, sneller en vooral makkelijker, vindt Schipper. "Het prikbord is wellicht handig voor een lokale klusjesman, maar niet als je op zoek bent naar een ander huis. Dan wil je iets te kiezen hebben."

Voor iedereen die huurt
Iedereen met een huurhuis en verhuisplannen kan HuisjeHuisje gebruiken. "Meld je aan, vul je persoonlijke gegevens in zoals informatie over inkomen- en huishoudgrootte, maak foto's van je huis en je kunt aan de slag. Je bekijkt andere huizen, geeft aan of je ze leuk vindt. Voor je het weet heb je een match. Dan maak je een afspraak. En kunt besluiten van huis te ruilen."
"Voordeel van HuisjeHuisje is dat je ook kunt kijken in andere steden of wijken waar je eerst niet aan hebt gedacht. Je bent niet gebonden aan je huidige woonplaats of verhuurder. En iedereen met een huurhuis kan zich aanmelden. HuisjeHuisje is ook gewoon leuk. Vanaf je eigen bank andere huizen kijken. Misschien zit je nieuwe huis er wel tussen!"
De App is te downloaden in het App Store en in Google Play. Meer informatie vindt u ook op de website www.huisjehuisje.nl.