Zonnepanelen op eengezinswoningen

04 februari 2019

Dit jaar kunnen bijna 1.000 huurders van eengezinswoningen ook profiteren van zonne-energie. Een goede stap richting energiebesparing en lagere woonlasten. Met zonnepanelen besparen huurders gemiddeld € 100 tot € 150 per jaar. De bewoners worden per wijk uitgenodigd en iedereen ontvangt dan een persoonlijk aanbod. In februari starten wij met 150 eengezinswoningen in de wijk Hogeland.

Zonnepanelen = besparen
Voor het plaatsen van zonnepanelen werkt lekstedewonen sinds de zomer 2018 samen met Wocozon. De zonnepanelen worden gratis geplaatst op uw woning en ook het onderhoud is gratis (geen maandelijkse onderhouds- of servicekosten). Huurders betalen alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals zij nu aan hun huidige energieleverancier betalen. Alleen de stroomprijs van zonnepanelen is gemiddeld 20% tot 30% lager, waardoor zij al snel € 100 tot € 150 per jaar besparen. Goed voor de portemonnee en beter voor het milieu.
Bent u benieuwd hoe de zonnepanelen eruitzien, ga dan eens kijken in de wijken Amaliastein, De Hagen of Monnikenhof. Daar zijn al ruim 150 eengezinswoningen voorzien van zonnepanelen.

1.000 eengezinswoningen
Dit jaar kunnen bijna 1.000 huurders ook kiezen voor zonnepanelen. Als hun eengezinswoning geschikt is, dan ontvangen zij vanzelf een uitnodiging en een aanbod. De uitrol van zonnepanelen doen wij gefaseerd, ofwel per complex of wijk. In februari starten wij met een groot deel van de wijk Hogeland, gevolgd door de andere wijken. Hoe ziet de planning voor 2019 eruit?

Februari Hogeland
April Amaliastein en Monnikenhof
Juni De Hagen en het Centrum
September Everdingen, Hagestein en Zijderveld
Bijzonderheden     Voor hoogbouw (appartementen) en monumenten onderzoeken wij of en wat de mogelijkheden van zonnepanelen zijn.

Goed om te weten
Op sommige eengezinswoningen kunnen helaas geen zonnepanelen geplaatst worden. Het kan zijn dat het dakoppervlak van de woning te klein is (bijvoorbeeld vanwege dakramen of dakkapel), er teveel schaduw op het dak valt door hoge bomen of bebouwing of dat de ligging van de woning ten opzichte van de zon ongunstig is.
Op de daken van onze huurwoningen kunnen vijf tot tien zonnepanelen aangebracht worden. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het dakoppervlak, de ligging ten opzichte van de zon en het gemiddelde energieverbruik. Dit kan dus per woning verschillen.

Heeft u belangstelling voor zonnepanelen en wilt u ook profiteren van de voordelen van zonnestroom? Als uw eengezinswoning geschikt is voor zonnepanelen, dan ontvant u vanzelf een persoonlijk aanbod. U kunt zich ook alvast aanmelden als belangstellende bij Wocozon, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van het vervolg. MEER INFORMATIE
VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Kiest u ook voor zonnepanelen op uw eengezinswoning?