Afrekening servicekosten 2018

12 maart 2019

Woont u in een appartement, dan betaalt u maandelijks een voorschot servicekosten. Het gaat dan om bijkomende kosten, zoals elektriciteitsverbruik gemeenschappelijke ruimten (verlichting en lift), schoonmaak en huismeester of een bijdrage voor glasfonds en rioolontstopping. Vaak betaalt u ook een voorschotbedrag voor uw stookkosten (verwarming). Vanaf half maart versturen wij de afrekening servicekosten en stookkosten. Voor 1 juli 2019 ontvangt iedereen de afrekening(en) 2018.

Servicekosten
De servicekosten betaalt u voor diensten en leveringen die LEKSTEDEwonen voor u uitvoert en die vaak voor een heel woongebouw zijn afgesproken. Het gaat dan om bijkomende kosten, zoals gas-, elektriciteit- en waterverbruik, glasverzekering, bijdrage rioolontstopping, schoonmaak en de huismeester. Zodra de werkelijke kosten bekend zijn, ontvangt u een eindafrekening voor de verrekenbare kosten. De servicekosten voor het Glas- en Rioolfonds worden niet afgerekend.
Door de Warmtewet is LEKSTEDEwonen, naast uw verhuurder, ook uw energieleverancier voor verwarming en/of warm tapwater. De door u betaalde voorschotten voor stookkosten (verwarming) worden op basis van uw verbruik en de vastgestelde warmtetarieven afgerekend.

Afrekeningen en voorschotbedragen
De afrekeningen worden vanaf maart verstuurd en dat doen wij per complex (groep woningen of straat). Hierdoor kan het voorkomen dat sommige bewoners de afrekening eerder ontvangen dan anderen. Voor 1 juli 2019 ontvangt iedereen de eindafrekening(en).
Bij de aanzeggingsbrief huurverhoging 2019, die u voor 30 april ontvangt, ziet u of de voorschotbedragen van de servicekosten zijn aangepast. Als uw stookkosten wijzigen, dan ontvangt u bij de afrekening een brief waarin het nieuwe voorschot verwarmingskosten wordt vermeld.

Op Mijn LEKSTEDEwonen kunt u zien of uw servicekosten al zijn afgerekend en hoe uw huurprijs is opgebouwd.